STUDENT AGENCY Dovolená
Sdílejte hotel

Japonsko (nejen) pro gurmány

Japonsko, Japonsko

Recenze

Pro tento hotel nejsou zatím k dispozici žádné recenze od klientů www.dovolena.cz.

O hotelu

Japonsko (nejen) pro gurmány

Neoficiální popis ubytování

Popis zájezdu

Zveme vás do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje milovníků japonského jídla. Poznáme největší aglomeraci světa Kantó s jejím srdcem Tokiem, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím historickým a kulturním centrem Kjótem a energickým městem jídla a zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího cestovatele a gurmána. Každý den naší cesty bude plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko budeme už od snídaně i během dne a každý večer přijde hlavní, pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, udon a soba, rafute, takojaki - to jsou slova, která vám zatím možná mnoho neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni. Vrcholem kulinářského programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního wagjú - prý nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě ze speciálního japonského skotu.


Velikost skupiny:
6-16 účastníků
Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Zajímavost: Nenechte si ujít vrcholný kulinářský zážitek - slavné kóbské hovězí. Říká se, že býci jsou krmení pivem a přísně tajnými speciálními krmivy, pravidelně masírováni a pečlivě opatrováni. Kuchař vám na požádání ukáže i certifikát s fotografií vaší večeře.

Víte, že japonská kuchyně byla v prosinci 2013 jako jedna z pouhých tří světových kuchyní zapsána na seznam nehmotného kulturního Světového dědictví UNESCO? Více o japonské kuchyni najdete v našem speciálním podrobném článku.

Program

1.-2. den:

Praha - Tokio: přílet večer; k večeři tradiční a oblíbené japonské "jídlo na cesty"bentó v pohodlném expresu z letiště; ubytování.



3. den:

Tokio: čtvrť Asakusa - atmosférický chrám Sensódži a brána Kaminarimon; výlet lodí po řece Sumida, císařská zahrada Hamarikjú; procházka slavnou čtvrtí obchodů a bankGinza s divadlem Kabukiza a elegantní supermoderní čtvrtí Šiodome; řízená degustace slavného japonského rýžového vína sake; večeře ve znamení kuchyně tropického souostroví Okinawa s oblíbenými specialitami, jako je rafute, gója čampuru či sukugarasu, na trávení si můžete dát sklenku nejsilnější japonské pálenkyawamori.



4. den:

Tokio - Nikkó : výlet expresem do jednoho z nejkrásnějších míst v Japonsku - hrobky největších z šógunů Tokugawav prastarých cedrových lesích, chrám Rinnódži, svatyně Tóšógú, Taijúin a další památky; po návratu při dobrém počasí pohledna Tokio z nejvyšší TV věže na světě (634 m) - Sky Tree; k večeři ochutnáme křupavou tempuru - nejčerstvější ryby, krevety, místní houby a zelenina smažené do zlatova v těstíčku, to vše podávané se speciální omáčkou a polévkou miso.



5. den:

Tokio - Himedži - Ósaka: přejezd šinkansenem do Himedži - návštěva největšího a nejkrásnějšího původně dochovaného japonského hradu; podvečerní Ósaka - div moderní architektury Umeda Sky Buildingse střešní observatoří pod otevřeným nebem; povečeříme nejslavnější japonské jídlo suši tak, jak má být připraveno a jak má vypadat - tuňák, který se rozplyne na jazyku, losos, sladké krevety, sněhový krab a neskutečný výběr neznámých a exotických ryb; pro zájemce noční Ósaka - procházka retro čtvrtí Šinsekai, kde můžeme ochutnat vyhlášenou ósackou specialitutakojaki (těstové kuličky plněné chobotnicí), čtvrť jídla a zábavy Namba s arkádami Dótombori a mostem Ebisubaši.



6. den:

Kjóto : celodenní prohlídka císařského města s nejkrásnějšími památkami, kulturními perlami Japonska - slavný chrám Kijomizudera vysoko nad městem, chrámový komplex Zenrindži, jedna z nejfotografovanějších památek v Japonsku - Zlatý pavilon v chrámu Kinkakudži; procházka uličkami starého Kjóta; k večeři si dopřejeme vrcholný kulinářský zážitek -slavné kóbské hovězí (z tzv. japonského skotu wagjú) v jedné z nejlepších teppanjaki restaurací v Japonsku.



7.-8. den:

Kjóto - Nara - Ósaka - Praha: výlet vlakem do tradičního centra japonského buddhismu - velký Buddha v největší dřevěné stavbě na světě v chrámu Tódaidži; procházka v atmosférické svatyni Fušimi Inari, světově známé díky filmu Gejša; večeře v typické místní hospodě izakaja s obrovským výběrem nejoblíbenějších japonských jídel, jako je grilované maso na špejli jakitori, skvělá smažená ryba hokke, sašimi a mnohé další; večer odlet z ósackého letiště Kansai, přílet do ČR 8. den.

Tato stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA. Platí pravidla ochrany osobních údajů a podmínek společnosti Google.