STUDENT AGENCY Dovolená

Mauricius: Co musíte vidět a zažít

Mauricius, ostrovní ráj v Indickém oceánu, je pro cestovatele pokladnicí nezapomenutelných zážitků. Ať už hledáte dobrodružství na bělostných plážích, fascinující kulturu nebo bohatství podmořského světa, tento ostrov vás okouzlí svou rozmanitostí.

V tomto článku

    Mauricius

    Pláže a odpočinek

    Mauricius je proslulý svými plážemi. Flic en Flac, dlouhá písečná pláž, vás přivítá tyrkysovými vodami a mírným větrem, ideálním pro vodní sporty. Trou aux Biches s palmami lemujícími pobřeží a mělkými vodami, nabízí ideální podmínky pro rodiny i šnorchlování. Nezapomenutelný zážitek vám přinese Belle Mare, ráj klidu a relaxace. Pokud si chcete užít exotičtější atmosféru, zamiřte na Le Morne, kde majestátní hora nad pláží vytváří úchvatnou kulisu.

    Nejkrásnější pláže na Mauriciu

    Flic en Flac: Jedna z nejdelších pláží na ostrově s jemným bílým pískem a mělkým mořem, skvělá pro rodiny i milovníky vodních sportů.

    Trou aux Biches: Tato pláž se proslavila svými klidnými, mělkými vodami a výbornými podmínkami pro šnorchlování v okolních korálových útesech.

    Belle Mare: Tichá a malebná pláž na východě ostrova je ideálním místem k relaxaci, zejména brzy ráno, když slunce vychází nad horizontem.

    Le Morne: Pláž pod ikonickou horou Le Morne Brabant nabízí nádherné výhledy a příležitosti pro windsurfing či kitesurfing.

    Mont Choisy: Dlouhá písečná pláž obklopená casuarinami je oblíbená u místních obyvatel, kteří sem chodí relaxovat a piknikovat.

    Ile aux Cerfs: Tento malý ostrov s pláží u východního pobřeží nabízí božské prostředí s bílým pískem a křišťálově čistou vodou.

    Blue Bay: Pláž u jižního pobřeží je ideální pro šnorchlování díky blízkosti mořské rezervace s bohatým podmořským životem.

    Mauricius

    Dobrodružství a příroda

    Hledáte-li dobrodružství, vezměte si s sebou vybavení na potápění. Potápění na Mauriciu vás zavede do světa korálových útesů a pestrobarevných ryb v podmořských rezervacích Blue Bay nebo Balaclava.

    Výlet k sedmi barevným dunám v oblasti Chamarel vám zase odhalí přírodní fenomén, kde vulkanická půda vytváří duhový spektákl. Vydejte se také k vodopádu Chamarel, kde padající voda stéká z výšky 100 metrů do malebné rokle.

    Mauricius pro aktivní dovolenkáře

    • Šnorchlování a potápění: Kolem ostrova se rozkládají korálové útesy a rezervace, jako Blue Bay Marine Park, které lákají bohatým podmořským životem.
    • Kitesurfing a windsurfing: Pláž Le Morne je jedním z nejlepších míst na světě pro kitesurfing díky větru a příznivým podmínkám.
    • Plavání: Mnoho pláží nabízí klidné vody ideální pro plavání, například Flic en Flac nebo Belle Mare.
    • Plavba na katamaránu: Výlet na katamaránu kolem ostrova, zvláště k ostrovu Ile aux Cerfs, je oblíbenou volbou.
    • Rybaření: Sportovní rybolov je populární díky bohatým lovištím a přítomnosti ryb, jako je tuňák nebo plachetník.
    • Turistika: Národní park Black River Gorges nabízí mnoho stezek skrz husté lesy s výhledy na hory a vodopády.
    • Golf: Mauricius má několik špičkových golfových hřišť, jako například Heritage Golf Club nebo Anahita Golf Club.
    • Horolezectví: Hora Le Morne Brabant je oblíbená u turistů i horolezců pro svůj výstup a panoramatický výhled.
    • Parasailing: Získáte úžasný pohled na pláže a krajinu z výšky.
    • Skydiving: Tandemové seskoky poskytují vzrušení a zároveň dechberoucí pohledy na ostrov.
    • Canyoning: Sestupujte skrz rokle a kaskády u vodopádů Tamarin Falls.

    Mnoho resortů nabízí jógové kurzy a wellness programy na plážích i v klidném prostředí tropických zahrad.

    Mauricius

    Kultura a historie

    Ponořte se do místní kultury návštěvou hlavního města Port Louis. Navštivte trhy, kde se mísí vůně koření s exotickým ovocem, a poznejte koloniální historii v Aapravasi Ghat, kde začínala dlouhá cesta indických dělníků na plantáže. Za památkami se vydejte také na botanickou zahradu Pamplemousses s působivými lekníny a muzeem cukru, které vás provede historií cukrovarnického průmyslu.

    Výlety po ostrově

    Výlet na Ile aux Cerfs, malý ostrov s bílým pískem, to je poklidný únik z reality a příležitost si užít vodní sporty. Milovníky přírody potěší národní park Black River Gorges, kde můžete spatřit domorodou flóru a faunu. Za výhledem z ptačí perspektivy vyrazte na vyhlídku na skále Le Morne Brabant. Tato hora, zapsaná na seznamu UNESCO, vypráví příběh bojů otroků za svobodu.

    Mauricius je destinace, která nadchne všechny. Pláže, dobrodružství, kultura i historie se zde snoubí do jedinečného zážitku. Ať už hledáte klidné potápění, výlety do přírody nebo chcete poznat místní zajímavosti, na Mauriciu je vždy co navštívit.

    Stahuji data

    Autor