STUDENT AGENCY Dovolená

Jaká zvířata potkáte v Maroku?

Maroko, země bohatá na kulturu a historii, překvapí i svou pestrou faunou. Tento článek vám přiblíží, jaká zvířata můžete v Maroku potkat, včetně nebezpečných druhů, a nabídne vhled do tamní fauny a flóry. Přečtěte si o konkrétních místech, kde můžete tato fascinující zvířata spatřit.

V tomto článku

    Zvířata v Maroku, Barbary makak

    Jaká zvířata potkáte v Maroku?

    Maroko, rozmanitá země na severu Afriky, nabízí cestovatelům nejen kulturní a historické památky, ale také bohatou a pestrou přírodu. Fauna v Maroku je fascinující směsicí druhů, které se přizpůsobily různorodým biotopům, od hor Atlas až po saharskou poušť. Tento článek vás provede světem marocké fauny a představí zvířata, která můžete na své cestě potkat, včetně nebezpečných druhů a konkrétních míst, kde je spatříte.

    Fauna a flora Maroka

    Maroko se pyšní pestrou přírodní scenérií, kde se střídají hory, pouště, pobřežní oblasti a úrodné roviny. Tato rozmanitost prostředí se odráží i v bohatství místní fauny a flóry. Zatímco rostlinný svět Maroka zahrnuje odolné pouštní keře, olivovníky a citrusové stromy, zvířecí říše je neméně zajímavá.

    Zvířata v Maroku, Plameňáci

    Zvířata v Maroku

    Barbary makak

    Tento jediný druh opice, který žije v severní Africe, obývá pohoří Atlas. Nejlepší místo k pozorování těchto opic je národní park Ifrane, známý také jako „Švýcarsko Maroka“ díky svému horskému prostředí a bohaté vegetaci.

    Fenek

    Malá pouštní liška s výraznými ušními boltci, která je dokonale přizpůsobená životu v Saharské poušti. Spatřit jej můžete v národním parku Souss-Massa na jihozápadě země.

    Dromedár

    Velbloud jednohrbý je neodmyslitelnou součástí marocké Sahary. Vydejte se na pouštní výpravu z města Merzouga, které je vstupní bránou k dunám Erg Chebbi, a zažijte tradiční velbloudí karavanu.

    Chameleon obecný

    Tento plaz je známý svou schopností měnit barvy a je často viděn v lesích a křovinách. Setkat se s ním můžete v oblasti Rifu, kde je hojně rozšířen.

    Užovka stromová

    Nepatří mezi jedovaté hady a žije především v lesnatých oblastech. Pozorovat ji můžete v národním parku Toubkal, který je domovem mnoha druhů plazů.

    Flamingo

    K vidění v lagunách a mokřadech, především v oblasti národního parku Souss-Massa, kde tyto elegantní ptáky můžete spatřit ve velkých hejnech.

    Káně

    Tento dravý pták je často vidět v horských oblastech a na venkově. Nejlepší místo k jejich pozorování je v pohoří Atlas, kde využívají termických proudů.

    Sýkora modrá

    Malý a barevný pták, který obývá lesy a zahrady. Navštivte cedrové lesy v pohoří Atlas, zejména v okolí města Azrou, kde tyto ptáky můžete spatřit.

    Dromedáři v poušti v Maroku

    Maroko a nebezpečná zvířata

    Maroko je domovem i několika nebezpečných zvířat, která je třeba respektovat. Mezi nebezpečná zvířata v Maroku patří následující.

    Štír tlustorepý

    Tento jedovatý štír žije v pouštních oblastech a jeho bodnutí může být velmi bolestivé. Buďte opatrní při pohybu v oblasti Sahary, zejména v okolí měst jako je Zagora.

    Zmije písečná

    Tento jedovatý had se vyskytuje v pouštích a může být nebezpečný, pokud se cítí ohrožen. Nejčastěji se vyskytuje v pouštních dunách Erg Chebbi a Erg Chigaga.

    Pavouk černý vdovec

    Nachází se v odlehlých oblastech a jeho kousnutí může způsobit vážné zdravotní problémy. Vyskytuje se především v suchých oblastech a je třeba být obezřetný v opuštěných budovách a pod kameny.

    Smrtelně nebezpečný štír tlustorepý v Maroku

    Maroko nabízí úchvatnou směsici zvířat, která zrcadlí rozmanitost jeho krajiny. Od horských opic po pouštní fenky, od migrujících ptáků po jedovaté plazy – každé setkání se zvířaty v Maroku může být nezapomenutelným zážitkem. Při cestování po této krásné zemi je důležité respektovat místní faunu a být obezřetný zejména v oblastech, kde žijí nebezpečná zvířata.

    Vydejte se objevovat marockou přírodu a zažijte setkání s fascinujícími tvory, kteří tuto zemi obývají. Nezapomeňte si vzít s sebou vhodné vybavení a respektovat pravidla ochrany přírody, aby vaše cesta byla bezpečná a příjemná. Maroko vás jistě překvapí svou přírodní krásou a rozmanitostí fauny, kterou můžete objevovat na každém kroku.

    Zájezdy do Maroka all inclusive

    Stahuji data

    Autor