STUDENT AGENCY Dovolená

Kdy na Tenerife v průběhu roku?

Plánujete cestu na Tenerife a zajímá vás, kdy je nejlepší čas vyrazit? Přečtěte si přehled počasí na Tenerife v průběhu roku. Zjistěte, jaké počasí na Tenerife očekávat v jednotlivých měsících, jaké jsou teploty vody a kdy je nejlepší čas na návštěvu tohoto krásného ostrova.

V tomto článku

    Největší z Kanárských ostrovů: Průvodce po Tenerife

    Kdy na Tenerife v průběhu roku?

    Tenerife, největší z Kanárských ostrovů, nabízí celoročně příjemné počasí, díky čemuž je ideální destinací pro návštěvu kdykoliv během roku. Avšak počasí na Tenerife se může lišit v jednotlivých měsících a mezi severní a jižní částí ostrova. Tento článek vám poskytne podrobný přehled o počasí na Tenerife v jednotlivých měsících a poradí, kdy je nejlepší čas na návštěvu.

    Počasí na Tenerife celý rok

    Celoročně se počasí na Tenerife vyznačuje příjemnými teplotami, které málokdy klesají pod 15 °C nebo stoupají nad 30 °C. Jižní část ostrova je obecně teplejší a sušší než severní, což je důležité zvážit při plánování cesty. Teplota moře se pohybuje mezi 19-24 °C po celý rok, což zajišťuje ideální podmínky pro plavání a vodní sporty.

    Kdy jet na Tenerife?

    Nejlepší čas na návštěvu Tenerife závisí na vašich preferencích a plánovaných aktivitách. Jaro (březen až květen) a podzim (září až listopad) jsou ideální pro turistiku, outdoorové aktivity a méně přeplněné pláže. Léto (červen až srpen) je nejlepší pro plážové aktivity a vodní sporty, zatímco zima (prosinec až únor) nabízí únik před chladnějším počasím v Evropě.

    Průvodce po Tenerife

    Počasí na Tenerife v jednotlivých měsících

    Tenerife v lednu

    Leden na Tenerife je chladnější, s průměrnými denními teplotami kolem 18-21 °C. Noční teploty mohou klesat na 15 °C. Teplota moře je kolem 19 °C, což může být pro některé návštěvníky chladné. V jižní části ostrova je obvykle tepleji a slunečněji než na severu.

    Tenerife v únoru

    Únor na Tenerife je podobný lednu, s průměrnými denními teplotami kolem 18-21 °C a nočními teplotami kolem 15 °C. Počasí na Tenerife v únoru je obecně příjemné, s minimem srážek. Teplota vody zůstává kolem 19 °C.

    Tenerife v březnu

    V březnu začínají teploty mírně stoupat, s průměrnými denními teplotami kolem 19-22 °C. Počasí na Tenerife v březnu je ideální pro venkovní aktivity, protože srážky jsou stále minimální. Teplota moře je kolem 19-20 °C.

    Tenerife v dubnu

    Duben na Tenerife přináší teplejší počasí, s průměrnými denními teplotami kolem 20-23 °C. Noční teploty se pohybují kolem 16 °C. Počasí na Tenerife v dubnu je velmi příjemné, s teplotou moře kolem 20 °C.

    Tenerife v květnu

    Květen je jedním z nejlepších měsíců na návštěvu Tenerife. Průměrné denní teploty se pohybují kolem 22-25 °C a noční teploty kolem 18 °C. Počasí na Tenerife v květnu je stabilní a slunečné, s teplotou moře kolem 20-21 °C.

    Tenerife v červnu

    Červen na Tenerife přináší teplé a slunečné počasí, s průměrnými denními teplotami kolem 24-27 °C. Noční teploty se pohybují kolem 20 °C. Teplota moře je kolem 21-22 °C, což je ideální pro plavání.

    Průvodce po Tenerife

    Tenerife v červenci a srpnu

    Červenec a srpen jsou nejteplejšími měsíci na Tenerife, s průměrnými denními teplotami kolem 26-29 °C. Noční teploty se pohybují kolem 22 °C. Počasí je stabilní a slunečné, s teplotou moře kolem 22-23 °C.

    Tenerife v září

    Září na Tenerife je stále teplé, s průměrnými denními teplotami kolem 25-28 °C a nočními teplotami kolem 21 °C. Teplota moře je nejteplejší v roce, dosahuje až 23-24 °C. Počasí na Tenerife v září je ideální pro plážové aktivity a vodní sporty.

    Tenerife v říjnu

    Říjen přináší mírné ochlazení, s průměrnými denními teplotami kolem 24-27 °C a nočními teplotami kolem 20 °C. Počasí na Tenerife v říjnu je stále velmi příjemné, s teplotou moře kolem 23 °C.

    Tenerife v listopadu

    Listopad na Tenerife je mírně chladnější, s průměrnými denními teplotami kolem 22-25 °C a nočními teplotami kolem 18 °C. Teplota moře je kolem 22 °C. Počasí na Tenerife v listopadu je stále vhodné pro venkovní aktivity.

    Tenerife v prosinci

    Prosinec na Tenerife je chladnější, s průměrnými denními teplotami kolem 19-22 °C a nočními teplotami kolem 16 °C. Počasí na Tenerife v prosinci je příjemné, s minimem srážek a teplotou moře kolem 20-21 °C.

    Sopka Pico de Teide

    Tenerife nabízí celoročně příjemné počasí, což z něj činí ideální destinaci pro návštěvu kdykoliv během roku. Podle tohoto průvodce si můžete naplánovat svou cestu podle toho, jaké počasí na Tenerife preferujete a jaké aktivity máte v plánu. Ať už hledáte teplé pláže, ideální podmínky pro turistiku nebo chcete uniknout zimnímu chladu, Tenerife má co nabídnout v každém ročním období.

    Vydejte se na Tenerife a užijte si vše, co tento nádherný ostrov nabízí. Od sopečné krajiny po nádherné pláže a pestrou kulturu, Tenerife vás jistě okouzlí a zanechá vám nezapomenutelné zážitky.

    Tenerife all inclusive

    Stahuji data

    Autor