STUDENT AGENCY Dovolená

Největší z Kanárských ostrovů: Průvodce po Tenerife

Tenerife, největší z Kanárských ostrovů, láká rozmanitou krajinou, bohatou historií a různými aktivitami. Náš průvodce vám přiblíží, co vidět a navštívit na Tenerife, co dělat a kam se vydat. Přečtěte si o nejzajímavějších místech, plážích, túrách a dalších atrakcích, které Tenerife nabízí.

V tomto článku

    Největší z Kanárských ostrovů: Průvodce po Tenerife

    Ostrov plný kontrastů

    Tenerife, největší z Kanárských ostrovů, je fascinující destinací plnou kontrastů. Od sopečné krajiny národního parku Teide až po luxusní pláže a živá města – Tenerife nabízí něco pro každého. Tento průvodce vám pomůže objevit nejzajímavější místa na Tenerife, poradí, co vidět a navštívit, a co dělat během vašeho pobytu na tomto úchvatném ostrově.

    Průvodce po Tenerife

    Co vidět a navštívit na Tenerife

    Národní park Teide

    Jednou z největších atrakcí Tenerife je národní park Teide, domov nejvyšší hory Španělska, sopky Pico de Teide. Tento park nabízí úžasné turistické stezky a vyhlídky. Výstup na vrchol sopky poskytuje nezapomenutelné výhledy na celý ostrov a okolní oceán. Lanovka Teleférico del Teide vás vyveze téměř na vrchol, odkud je to jen krátká procházka k vrcholové stanici.

    Puerto de la Cruz

    Puerto de la Cruz na severu Tenerife je jedním z nejstarších turistických středisek na ostrově. Město nabízí nádherné promenády, botanické zahrady a slavný Loro Parque, který je považován za jednu z nejlepších zoo na světě. V Loro Parque můžete vidět obrovské množství exotických zvířat, včetně delfínů, kosatek a goril.

    Santa Cruz de Tenerife

    Hlavní město ostrova, Santa Cruz de Tenerife, je moderní metropole s bohatou historií. Navštivte slavnou Auditorio de Tenerife, architektonický skvost navržený Santiagem Calatravou, a prozkoumejte historické centrum města. V únoru se zde koná karneval, který je druhým největším na světě po Rio de Janeiru.

    Průvodce po Tenerife

    Co dělat na Tenerife

    Pláže na Tenerife

    Tenerife nabízí nádherné pláže s jemným pískem a křišťálově čistou vodou. Mezi nejpopulárnější pláže patří Playa de las Américas, Playa de Los Cristianos a Playa del Duque. Na severu ostrova najdete také černé sopečné pláže, jako je Playa Jardín v Puerto de la Cruz.

    Hiking na Tenerife

    Tenerife je rájem pro milovníky turistiky. Národní park Teide nabízí nespočet turistických tras různé obtížnosti. Mezi oblíbené túry patří výstup na Pico de Teide, procházka po Roque Cinchado a trasa Masca, která vás zavede do jednoho z nejmalebnějších míst na ostrově.

    Vodní sporty

    Díky teplým vodám Atlantského oceánu je Tenerife ideálním místem pro různé vodní sporty. Vyzkoušejte potápění, šnorchlování, surfování nebo windsurfing. Oblast kolem El Médano je známá svými ideálními podmínkami pro kiteboarding a windsurfing.

    Průvodce po Tenerife

    Kam na Tenerife

    Masca

    Masca, malebná horská vesnice na západě Tenerife, je známá svými úzkými silnicemi a úchvatnými výhledy. Vydejte se na túru do soutěsky Masca, která vás zavede až k oceánu, kde se můžete vykoupat a odpočinout si po náročné cestě.

    La Laguna

    San Cristóbal de La Laguna, zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO, je historické město plné koloniální architektury. Projděte se po starobylých uličkách, navštivte katedrálu a užijte si atmosféru tohoto kulturního centra Tenerife.

    Garachico

    Garachico, původní přístavní město, které bylo zničeno sopečnou erupcí v roce 1706, nabízí jedinečnou historii a kouzelné přírodní bazény, které vznikly v lávových polích. Procházka po městě a návštěva jeho historických památek je nezapomenutelným zážitkem.

    Anaga Rural Park

    Anaga Rural Park, nacházející se na severovýchodě Tenerife, je biosférickou rezervací UNESCO. Park je známý svými prastarými lesy, dramatickými horami a malebnými vesnicemi. Turistické stezky v parku nabízejí úžasné výhledy a možnost prozkoumat bohatou biodiverzitu ostrova.

    Drago Milenario

    V městečku Icod de los Vinos se nachází slavný dračí strom Drago Milenario, který je považován za nejstarší dračí strom na světě. Tento impozantní strom je symbolem Tenerife a je obklopen krásnými zahradami, které stojí za návštěvu.

    Průvodce po Tenerife

    Tenerife, největší z Kanárských ostrovů, nabízí nespočet možností, jak si užít dovolenou plnou dobrodružství, relaxace a objevování. Od sopečné krajiny národního parku Teide, přes historická města jako Puerto de la Cruz a Santa Cruz de Tenerife, až po nádherné pláže a malebné vesnice – Tenerife má pro každého něco.

    Naplánujte si svou cestu podle tohoto průvodce a objevte všechny krásy, které Tenerife nabízí. Tento ostrov vás překvapí svou rozmanitostí a neopakovatelnou atmosférou.

    Dovolená na Tenerife

    Stahuji data

    Autor