STUDENT AGENCY Dovolená

Nejkrásnější pláže na Sardinii

Sardinie, druhý největší ostrov ve Středozemním moři, je světově proslulá svými dechberoucími plážemi. Od tichých zátok po živá nábřeží, tento ostrov nabízí některé z nejkrásnějších pláží, které Itálie může nabídnout. V tomto článku se podíváme na ty nejhezčí pláže na Sardinii, které byste neměli při návštěvě ostrova vynechat.

Každá z těchto pláží nabízí jedinečný zážitek, ať už hledáte klidné útočiště nebo místo plné života.

V tomto článku

    Sardinie

    Sardinie je ostrovem, který uchvacuje nejen svými přírodními krásami, ale i pestrým kulturním dědictvím a bohatou historií, které se odrážejí ve všem od jazyka po architekturu. Tento ostrov, rozkládající se v srdci modrého Středozemního moře, je domovem některých z nejúchvatnějších pláží, které si můžete představit. S jeho idylickými břehy, které se táhnou po celém pobřeží, nabízí Sardinie dokonalou kombinaci pro milovníky moře, slunce a přírody. V tomto článku se ponoříme do objevování těch nejkrásnějších koutů ostrova, které vás okouzlí svou neopakovatelnou atmosférou a nekonečnými možnostmi pro relaxaci i dobrodružství.

    Růžová pláž Sardinie - Spiaggia Rosa

    Začneme legendární Růžovou pláží Sardinie (Spiaggia Rosa) na ostrově Budelli, jednou z nejvzácnějších a nejfotogeničtějších pláží na světě. Její nádherný růžový písek získává barvu z mikroskopických mořských organismů a kousků korálů a lastur. Přestože je pláž nyní pro veřejnost uzavřena, aby se ochránila její křehká krása, lze ji obdivovat z lodě na exkurzi po národním parku La Maddalena.

    Navzdory omezení přístupu na Růžovou pláž si mnoho návštěvníků Sardinie neodpustí alespoň výlet lodí, aby mohli obdivovat její jedinečnou krásu z bezpečné vzdálenosti. Tyto výlety často zahrnují i plavání v blízkých čistých vodách a pozorování bohatého mořského života, který je pro tyto vody typický. Je fascinující sledovat, jak se barva písku mění v závislosti na světelných podmínkách, což přidává kouzlo místa. Výlet k Růžové pláži tak představuje nezapomenutelný zážitek, který v sobě snoubí krásu přírody a ochranu životního prostředí.

    Dalším aspektem, který činí Růžovou pláž tak výjimečnou, je její ekologický význam. Ochrana tohoto místa předává důležitou zprávu o nutnosti zachování přírodních krás pro budoucí generace. Návštěvníci si tak odnášejí nejen vzpomínky na nádherné scenérie, ale i povědomí o významu udržitelného cestovního ruchu. Iniciativy na ochranu Růžové pláže a jejího okolí jsou příkladem toho, jak je možné kombinovat turismus s ochranou přírody, a to vše ve prospěch unikátních míst, jako je Spiaggia Rosa.

    Sardinie, Spiaggia Rosa

    La Pelosa - Stintino

    La Pelosa, nacházející se nedaleko městečka Stintino na severozápadním cípu Sardinie, je známá svými bílými písky a neskutečně průzračnými vodami. Vzhledem ke své kráse a snadné dostupnosti se může pochlubit titulem jedné z nejkrásnějších pláží na Sardinii. Nedaleko pláže stojí malebná středověká věž, která dodává místu historický nádech.

    La Pelosa není jen obyčejnou pláží; je to místo, kde se historie snoubí s přírodní krásou. Nedaleká pevnost Torre della Pelosa, postavená v 16. století jako obrana proti pirátům, je tichým svědkem bohaté minulosti tohoto regionu. Návštěvníci, kteří se vydají na prozkoumání této historické památky, jsou odměněni nejen fascinujícími pohledy na pevnost, ale i panoramatickými výhledy na okolní moře a ostrovy. Přítomnost tohoto historického dědictví dodává pláži La Pelosa další rozměr a umožňuje návštěvníkům prožít jedinečné propojení času a přírody.

    Kromě nádherné pláže a historických památek La Pelosa láká i svým podmořským světem, který je ideální pro šnorchlování a potápění. Čisté a teplé vody jsou domovem rozmanitého mořského života, včetně barevných ryb, korálů a mořských tráv, což láká nadšence podvodního světa z celého světa. Tyto aktivity nabízejí jedinečnou příležitost prozkoumat podmořský život Středozemního moře a zároveň si užít neopakovatelnou krásu a klid, který La Pelosa nabízí. Je to skutečný ráj pro ty, kteří hledají místo, kde mohou uniknout všednímu dni a ponořit se do nekonečné modři moře.

    Sardinie, Stintino

    Cala Goloritzé - Baunei

    Cala Goloritzé, poklad na východním pobřeží Sardinie, je přístupná pouze pěšky nebo lodí. Tato pláž je známá svým vysokým vápencovým útesem a průzračnou azurovou vodou. V roce 1995 byla vyhlášena za národní památku Itálie, což je pocta její přirozené kráse a neotřelosti.

    Cala Goloritzé, skrytý drahokam na východním pobřeží Sardinie, je vrcholem přírodní krásy a klidu. Tato odlehlá pláž, dostupná pouze po náročné pěší túře nebo lodí, je symbolem dobrodružného ducha, který vyhledávají návštěvníci Sardinie. Těžká dostupnost Cala Goloritzé zajišťuje, že každý, kdo se sem vydá, bude mít pocit, že objevil ztracený ráj, kde může nerušeně obdivovat krásu a poklidnost přírody. Návštěva této pláže se tak stává nejen cestou za odpočinkem, ale také za osobním objevováním a spojením s přírodou.

    Kromě nádherného moře a bílého písku je Cala Goloritzé známá svým impozantním vápencovým monolitem, který se vypíná do výšky více než 140 metrů nad pláží. Tato přírodní dominantní význačnost je oblíbeným místem pro horolezce z celého světa, přičemž výstup na vrchol nabízí nejen adrenalinový zážitek, ale i nezapomenutelné výhledy na tyrkysovou vodu a divokou krajinu Sardinie. Tato kombinace neobyčejné přírodní krásy, dobrodružství a klidu dělá z Cala Goloritzé jednu z nejvíce ikonických a nezapomenutelných pláží na Sardinii.

    Sardinie, Baunei

    Chia - Domus de Maria

    Na jihu Sardinie najdete pláž Chia, která je obklopena starověkými fénickými ruinami, písečnými dunami a čnícími věžemi. Je známá svými zlatými písky a křišťálově čistým mořem, což ji činí ideálním místem pro plavání a vodní sporty. Pláže v Chia jsou často označovány za nejhezčí pláže Sardinie.

    Pláž Chia, s jejími rozlehlými zlatými dunami a křišťálově čistou vodou, je místem, kde se příroda ukazuje ve své nejčistší formě. Písečné duny, které pláž obklopují, jsou domovem pro jedinečnou flóru a faunu, a poskytují nádherné prostředí pro odpočinek u vody. Tyto přírodní útvary nejenže přidávají na kráse pláže, ale také hrají klíčovou roli v ekosystému, pomáhají chránit pobřeží před erozí a podporují biodiverzitu regionu. Pro milovníky přírody a fotografie, duny v Chia nabízí nekonečné možnosti pro objevování a zachycení neopakovatelných momentů.

    Navíc, Chia je oblíbeným místem pro pozorování ptáků, díky svým nedalekým sladkovodním lagunám, které přitahují různé druhy migrujících i místních ptáků. Tato rozmanitost přitahuje přírodovědce a fotografy z celého světa, kteří přijíždějí obdivovat a dokumentovat pestrou paletu ptactva, které zde může být spatřeno. Kromě toho, přítomnost starověkých fénických a římských archeologických nalezišť v okolí pláže dodává místu hluboký kulturní a historický rozměr. Navštěvníci mohou kombinovat relaxaci na pláži s prozkoumáváním dějin a kultury, což z Chia činí destinaci, která nabízí bohatý a rozmanitý zážitek.

    Sardinie, Domus de Maria

    Co dělat na Sardinii kromě koupání na plážích

    Sardinie není jen o plážích. Ostrov nabízí bohatou historii, kulturu a přírodní krásy. Můžete navštívit archeologická naleziště jako Nuraghe Su Nuraxi, prozkoumat jeskyně Grotta di Nettuno nebo se vydat na pěší výlety v národním parku Gennargentu. Gastronomie Sardinie je také něco, co stojí za prozkoumání, s vynikajícími mořskými plody, místním sýrem pecorino a slavným vínem Cannonau.

    Kromě kouzelných pláží Sardinie si ostrov zachoval bohatou paletu kulturních a historických pokladů, které stojí za prozkoumání. Jednou z nejzajímavějších návštěv je výlet do srdce sardinského venkova, kde se můžete setkat s autentickým životním stylem místních obyvatel a ochutnat tradiční sardinskou kuchyni, známou svou jednoduchostí a vynikajícími chutěmi. Objevte také tajemné nuraghy, megalitické věže a osady, které byly postaveny ve druhém tisíciletí př. n. l. a jsou důkazem dávné a sofistikované civilizace. Tyto historické památky, spolu s malebnými vesničkami, rozsáhlými vinicemi a olivovými háji, poskytují návštěvníkům bohatý vhled do kulturního dědictví ostrova, který je stejně fascinující jako jeho přírodní krásy.

    Sardinie

    Sardinie nabízí některé z nejkrásnějších pláží na světě, ale je to také místo plné historie, kultury a nezapomenutelných gastronomických zážitků. Ať už hledáte klidné útočiště nebo dobrodružství, Sardinie má pro každého něco. Tak proč si nezabalit kufry a nevydat se na objevnou cestu po tomto středomořském ráji?

    Objevte Sardinii

    Stahuji data

    Autor