STUDENT AGENCY Dovolená

Co vidět ve Vietnamu: Průvodce nezapomenutelnými místy

Vietnam nabízí nespočet nezapomenutelných míst. Navštivte ikonický Golden Bridge v Ba Na Hills, starověké chrámové město My Son, fascinující Mramorové hory, historické město Hue, malebné Hoi An a historickou citadelu Thang Long v Hanoji. Objevte krásy Vietnamu a jeho bohatou kulturu a historii.

V tomto článku

    Co vidět ve Vietnamu

    Průvodce nezapomenutelnými místy Vietnamu

    Vietnam, země bohaté historie, úchvatné přírody a fascinující kultury, nabízí nespočet nezapomenutelných míst, která stojí za návštěvu. Pokud plánujete cestu do Vietnamu, následující průvodce vám pomůže objevit ta nejzajímavější místa, která byste neměli minout.

    Ba Na Hills a Golden Bridge

    Ba Na Hills, nacházející se v centrální části Vietnamu, je jedním z nejvíce fascinujících turistických cílů. Tato horská oblast nabízí nejen úchvatné výhledy, ale i unikátní atrakce. Jednou z nich je ikonický Golden Bridge, známý také jako Zlatý most, který je podepřen dvěma obřími rukama. Tento most, otevřený v roce 2018, se rychle stal symbolem moderní architektury a přitahuje tisíce návštěvníků z celého světa. Procházka po Golden Bridge vám poskytne dechberoucí pohledy na okolní hory a husté lesy, které obklopují oblast.

    Kromě Golden Bridge nabízí Ba Na Hills také francouzskou vesnici s replikami historických budov, botanickou zahradu, chrám Linh Ung a zábavní park Fantasy Park, který je jedním z největších v jihovýchodní Asii. K dosažení Ba Na Hills můžete využít lanovku, která drží několik světových rekordů, včetně nejdelší nepřetržité jízdy lanovkou na světě.

    My Son

    Historické místo My Son, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, je skvělým místem pro milovníky historie a archeologie. Toto starověké hinduistické chrámové město bylo centrem náboženského a politického života království Champa, které existovalo mezi 4. a 13. stoletím. Chrámový komplex se nachází v malebném údolí obklopeném horami, což dodává návštěvě mystický nádech.

    My Son je často srovnáván s jinými slavnými historickými místy v jihovýchodní Asii, jako je Angkor Wat v Kambodži nebo Borobudur v Indonésii. Procházka mezi ruinami starobylých chrámů, věží a reliéfů vás přenese zpět v čase a umožní vám objevit bohatou historii a kulturu starověkého Vietnamu. Doporučuje se navštívit místo brzy ráno, aby se vyhnuli davům a mohli si v klidu vychutnat atmosféru tohoto magického místa.

    Mramorové hory

    Mramorové hory, nebo také Ngu Hanh Son, jsou skupinou pěti mramorových a vápencových kopců poblíž města Da Nang. Tyto hory jsou pojmenovány podle pěti základních prvků: Kim (kov), Thuy (voda), Moc (dřevo), Hoa (oheň) a Tho (země). Každá hora má své vlastní jeskyně, chrámy a pagody, které stojí za prozkoumání.

    Jednou z nejznámějších jeskyní je Huyen Khong Cave, která je známá svými dramatickými světelnými efekty, které vznikají díky otvorům ve stropě jeskyně. Tato jeskyně byla také využívána jako útočiště během válek. Dalším zajímavým místem je Linh Ung Pagoda, která nabízí nádherné výhledy na okolní krajinu a je ideálním místem k meditaci.

    Výstup na vrcholky Mramorových hor může být náročný, ale odměnou jsou úchvatné panoramatické výhledy na Da Nang a Jihočínské moře. Pro ty, kteří chtějí méně náročný zážitek, je k dispozici výtah, který vás vyveze na vyhlídkovou plošinu.

    Vietnam

    Hue, Hoi An

    Hue

    Město Hue, bývalé císařské hlavní město Vietnamu, je plné historických památek a zajímavých míst. Mezi nejvýznamnější patří Citadela, rozsáhlý komplex pevností, paláců a chrámů, který byl postaven v roce 1804 za vlády císaře Gia Longa. Citadela, která je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO, je obklopena tlustými hradbami a vodním příkopem.

    V Citadele najdete Zakázané Purpurové město, které bylo dříve přístupné pouze císařské rodině a nejvyšším dvořanům. Procházka po Citadele vám poskytne jedinečný pohled do života a kultury vietnamských císařů. Dalšími významnými památkami v Hue jsou císařské hrobky, které jsou roztroušeny po okolní krajině. Každá hrobka je unikátním mistrovským dílem architektury a zahrnuje krásné zahrady, chrámy a umělecké reliéfy. Hrobka císaře Tu Duca, která je považována za jednu z nejkrásnějších, nabízí klidné prostředí obklopené lesy a jezery.

    Návštěvu Hue můžete zakončit výletem na lodi po Voňavé řece, která protéká městem a nabízí nádherné výhledy na okolní krajinu a památky.

    Hoi An

    Hoi An, město na seznamu světového dědictví UNESCO, je známé svými dobře zachovalými historickými budovami, úzkými uličkami a tradičními lampiony. Toto malebné město bylo kdysi důležitým obchodním přístavem a jeho historie se odráží v architektuře a kultuře.

    Jedním z hlavních lákadel Hoi An je jeho staré město, které je plné malebných uliček, historických domů a chrámů. Navštivte Japonský krytý most, který je jedním z nejznámějších symbolů města, a prohlédněte si staré obchodní domy, které byly přeměněny na muzea, galerie a restaurace.

    Hoi An je také známé svým nočním trhem, kde můžete ochutnat místní speciality, nakoupit suvenýry a obdivovat krásné lampiony, které osvětlují ulice města. Město je také proslulé svými krejčími, kteří vám mohou ušít oblečení na míru během několika dní. Pokud hledáte klidnější zážitek, vydejte se na pláže poblíž Hoi An, jako je An Bang nebo Cua Dai, které nabízejí klidné a malebné prostředí pro odpočinek.

    Thang Long v Hanoji

    Thang Long v Hanoji

    Hanoj, hlavní město Vietnamu, je plné historických a kulturních památek. Jedním z nejvýznamnějších míst je Thang Long, císařská citadela zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento rozsáhlý komplex byl centrem politické moci více než tisíc let a jeho pozůstatky nabízejí fascinující pohled do historie a architektury starého Vietnamu.

    Navštivte Vlajkovou věž, která je jedním z nejstarších dochovaných staveb v citadele, a prohlédněte si archeologické naleziště, které odhaluje základy starých paláců a chrámů. V citadele se také nachází několik muzeí, která představují artefakty a exponáty související s historií tohoto místa.

    Hanoj samotný nabízí mnoho dalších zajímavých míst, jako je Ho Či Minovo mauzoleum, Chrám literatury nebo Hoan Kiem Lake s legendárním želvím chrámem. Procházejte se po úzkých uličkách staré čtvrti a objevujte tradiční trhy, kavárny a obchody.

    Co vidět ve Vietnamu

    Vietnam, země kontrastů

    Vietnam je země plná kontrastů, která nabízí návštěvníkům jak úchvatné přírodní scenérie, tak bohaté kulturní dědictví. Od ikonického Golden Bridge v Ba Na Hills, přes starověké chrámové město My Son, až po historické město Hue a malebné Hoi An – každé místo má svůj jedinečný příběh a kouzlo. Nezapomeňte také navštívit Thang Long v Hanoji, kde se můžete ponořit do tisícileté historie. Ať už hledáte dobrodružství, relaxaci nebo kulturní obohacení, Vietnam vás nikdy nezklame. Plánujte svou cestu a připravte se na nezapomenutelné zážitky.

    Objevte Vietnam

    Stahuji data

    Autor