STUDENT AGENCY Dovolená

Kde je na Zanzibaru největší odliv

Plánujete cestu na Zanzibar a chcete vědět více o fenoménu přílivu a odlivu? Tento článek vám poskytne podrobné informace o tom, kde na Zanzibaru dochází k největšímu odlivu, jak příliv a odliv ovlivňují pláže a které pláže jsou pro turisty nejlepší. Přečtěte si, co očekávat a jak si naplánovat svou ideální dovolenou.

V tomto článku

    Zanzibar Rock restaurant | Dovolená od STUDENT AGENCY

    Fenomén přílivu a odlivu na Zanzibaru

    Zanzibar, ostrovní ráj v Indickém oceánu, láká návštěvníky svými bílými plážemi a tyrkysovým mořem. Při plánování dovolené na Zanzibaru je důležité porozumět fenoménu přílivu a odlivu, který výrazně ovlivňuje zážitek z pobytu na pláži. Tento článek vám poskytne podrobné informace o tom, kde na Zanzibaru dochází k největšímu odlivu, a jak tento jev ovlivňuje různé pláže.

    Na Zanzibaru dochází k výrazným rozdílům mezi přílivem a odlivem, což může mít vliv na koupání, potápění a další aktivity. Odliv obvykle nastává dvakrát denně a může odkrýt rozsáhlé plochy mořského dna, které jsou při přílivu zaplavené.

    Zanzibar - masajové | Dovolená od STUDENT AGENCY

    Pláže s největším odlivem na Zanzibaru

    Pláž Jambiani

    Pláž Jambiani je známá svým výrazným odlivem. Během odlivu se moře stáhne o několik stovek metrů, což odkrývá korálové útesy a mořské trávy. Tento jev umožňuje návštěvníkům procházky po mořském dně a objevování mořských tvorů. Odliv na Jambiani je fascinující podívanou, ale může omezit možnosti koupání během nízké vody.

    Pláž Paje

    Pláž Paje, oblíbená mezi kiteboardisty, také zažívá výrazný odliv. Při odlivu se mělké vody stáhnou daleko od břehu, což vytváří ideální podmínky pro kiteboarding a další vodní sporty. Paje je skvělým místem pro ty, kteří chtějí zažít adrenalinové aktivity během odlivu.

    Pláž Matemwe

    Pláž Matemwe na severovýchodním pobřeží Zanzibaru je další lokalitou s výrazným odlivem. Při odlivu se moře stáhne a odhalí rozsáhlé plochy bílého písku a korálových útesů. Matemwe je ideální pro procházky po pláži a objevování mořského života.

    Zanzibar kite surfing | Dovolená od STUDENT AGENCY

    Nejlepší pláže Zanzibaru

    Pláž Nungwi

    Na rozdíl od již zmíněných pláží, pláž Nungwi na severu ostrova zažívá méně výrazný odliv. Nungwi je známá svými krásnými plážemi a relativně stabilními vodními hladinami, což z ní činí ideální místo pro koupání a relaxaci po celý den.

    Pláž Kendwa

    Podobně jako Nungwi, i Kendwa na severu ostrova zažívá jen minimální odliv. To znamená, že pláž zůstává vhodná ke koupání po celý den, což je ideální pro turisty hledající stálé podmínky pro relaxaci na pláži.

    Porozumění fenoménu přílivu a odlivu je klíčové pro plánování dovolené na Zanzibaru. Pláže jako Jambiani, Paje a Matemwe zažívají výrazný odliv, který může být fascinující na pozorování a objevování mořského dna, ale omezuje koupání. Naopak pláže Nungwi a Kendwa nabízejí stálé podmínky pro relaxaci a koupání po celý den.

    Naplánujte si svou cestu na Zanzibar podle informací o přílivu a odlivu a užijte si nezapomenutelnou dovolenou na tomto tropickém ráji. Ať už hledáte dobrodružství na mořském dně při odlivu, nebo stabilní podmínky pro koupání, Zanzibar má pro každého něco.

    Zájezdy na Zanzibar

    Stahuji data

    Autor