STUDENT AGENCY Dovolená

Nejkrásnější pláže světa

Pláže jsou místem, které nabízí relaxaci, dobrodružství a dechberoucí krásu přírody. Jsou oázou klidu, kde můžete na chvíli zapomenout na každodenní starosti, ponořit se do křišťálově azurových vod a nasávat sluneční paprsky na jemném písku.

Ať už sníte o exotických dálkách, kde vás čekají korálové útesy a pestrobarevný podmořský svět, nebo preferujete přírodní skvosty, které máte téměř za rohem, pláže nabízejí nekonečné možnosti k prozkoumávání a objevování.

Připravte se na cestu kolem světa, kde objevíte ty nejkrásnější pláže, od malebných zátok s tyrkysovou vodou a jemným bílým pískem, až po dramatické útesy, nad nimiž se sklánějí majestátní palmy. Každá z těchto pláží má své jedinečné kouzlo, které vás okouzlí a zanechá ve vás nezapomenutelné zážitky.

Zde vám přinášíme náš výběr těch nejkrásnějších pláží světa, které stojí za to navštívit!

V tomto článku

    Turks, Grace Bay

    1. Grace Bay, Turks a Caicos

    Grace Bay Beach na karibském ostrově Providenciales v souostroví Turks a Caicos je považována za nejkrásnější pláž světa díky kombinaci jemného bílého písku a azurové vody. Pláž je obklopena luxusními resorty, které poskytují výjimečné služby. Milovníci šnorchlování a potápění ocení nedaleký Princess Alexandra National Park s bohatým podmořským životem. Večery lze trávit procházkou po dlouhé pláži nebo vychutnáním exotické kuchyně ve stylových restauracích.

    2. Whitehaven Beach, Austrálie

    Whitehaven Beach je hlavním klenotem národního parku Whitsunday Islands v Austrálii. Je známá svým bílým pískem složeným z čistého křemene, který zůstává chladný i v horkém slunci. Tato pláž je dlouhá přes sedm kilometrů a nejkrásnější výhled na ni je z vyhlídky Hill Inlet, kde se písek prolíná s mořem v úžasných vzorech. Plavby na katamaránu nebo výlety vrtulníkem patří mezi oblíbené způsoby, jak si pláž prohlédnout z nové perspektivy.

    Australie, Whitehaven

    3. Anse Source d'Argent, Seychely

    Anse Source d'Argent na Seychelách vyniká růžovým pískem a masivními žulovými balvany, které ji obklopují. Nachází se na ostrově La Digue a je součástí rezervace L'Union Estate. Laguny jsou chráněny korálovými útesy, díky čemuž je voda klidná a ideální pro šnorchlování. Procházka podél břehu nabízí pohled na exotickou faunu a flóru, zatímco kokosové palmy poskytují stín. Na ostrově můžete také navštívit želví farmu a plantáže vanilky.

    4. Navagio Beach, Řecko

    Navagio Beach na řeckém ostrově Zakynthos je známá také jako Shipwreck Beach kvůli vraku lodi, který zdobí její břehy. Je obklopena vysokými vápencovými útesy, které vytvářejí nádhernou kulisu. Pláž je přístupná pouze lodí, což jí dodává izolovaný a exkluzivní charakter. Vydejte se na výlet lodí z nedalekého Porto Vromi nebo si užijte výhled z vyhlídky nad útesy.

    Seychely

    5. Seven Mile Beach, Jamajka

    Seven Mile Beach v letovisku Negril na Jamajce je známá svým měkkým bílým pískem a palmami. Tato pláž nabízí širokou škálu vodních sportů od jízdy na vodních skútrech po parasailing. V okolí je mnoho barů a restaurací, kde můžete ochutnat tradiční jamajskou kuchyni a poslouchat reggae hudbu. Romantická procházka podél pobřeží při západu slunce nabízí jedinečný zážitek.

    6. El Nido, Filipíny

    El Nido na filipínském ostrově Palawan je obklopeno vápencovými útesy, které poskytují nádherný kontrast s bílými písečnými plážemi a průzračnou vodou. Nacpan Beach je dlouhá pláž se zlatým pískem, zatímco Hidden Beach je izolovaná zátoka, dostupná pouze lodí. Objevujte zdejší laguny a jeskyně nebo se vydejte šnorchlovat v chráněných zónách.

    Filipíny, El Nido

    7. Tulum Beach, Mexiko

    Tulum Beach v Mexiku je obklopena bílým pískem a mayskými ruinami, které dodávají pláži jedinečnou atmosféru. Kromě koupání v klidných vodách a šnorchlování u korálových útesů si můžete užít hodiny jógy na pláži nebo se ubytovat v plážových chatkách s přímým výhledem na moře.

    8. Playa Paraiso, Kuba

    Playa Paraiso na kubánském ostrově Cayo Largo nabízí nedotčený bílý písek a klidnou tyrkysovou vodu. Díky chráněným lagunám je pláž ideální pro koupání a šnorchlování. Nedaleko se nachází přírodní rezervace, kde můžete spatřit plameňáky a další exotické ptáky.

    Kuba, pláže

    9. Playa Bavaro, Dominikánská republika

    Playa Bavaro v letovisku Punta Cana je považována za jednu z nejkrásnějších pláží Dominikánské republiky. Široká pláž s bílým pískem je obklopena luxusními resorty a nabízí řadu aktivit, včetně potápění a šnorchlování v korálových útesech. Ve večerních hodinách se zde pořádají koncerty a taneční vystoupení.

    10. Kelingking Beach, Bali

    Kelingking Beach na ostrově Nusa Penida poblíž Bali je jednou z nejkrásnějších pláží na Bali díky svým dramatickým útesům. Pláž je dostupná po strmé stezce a nabízí jedinečné výhledy na útesy a tyrkysovou vodu. Zdejší podmořský svět je domovem mant a dalších exotických ryb.

    Bali, Kelingking

    11. Playa de las Teresitas, Kanárské ostrovy

    Playa de las Teresitas na ostrově Tenerife je jednou z nejkrásnějších pláží na Kanárských ostrovech. Její zlatý písek, který byl dovezen ze Sahary, se rozkládá podél klidného moře. Okolní kopce a palmy vytvářejí krásný kontrast. Je to skvělé místo pro relaxaci i plavání.

    Kanárkské ostrovy, Teresitas

    Tyto pláže poskytují úžasnou paletu přírodních krás, ať už hledáte nejhezčí pláž na světě nebo chcete objevovat nejkrásnější pláže různých kontinentů. Každá z nich nabízí nezapomenutelný zážitek, který vás zavede do světa nekonečné krásy.

    Autor