STUDENT AGENCY Dovolená

Nádherné thajské ostrovy a pláže, které si nesmíte nechat ujít: Průvodce pro nezapomenutelnou dovolenou

Thajské ostrovy a pláže jsou známé po celém světě díky svým pohádkovým scenériím, azurově modrým vodám a bohatému podmořskému životu. Pokud hledáte tropický ráj, kde se střetávají dobrodružství s relaxací, jste na správném místě.

Připravili jsme pro vás průvodce těmi nejkrásnějšími ostrovy a plážemi Thajska, které se vyplatí zařadit na svůj cestovatelský seznam.

V tomto článku

    Rodinná dovolené v Thajsku

    Koh Samui

    Začněme na třetím největším ostrově Thajska, Koh Samui. Chaweng Beach je nejznámější pláž s bílým pískem, rušným nočním životem a vodními sporty. Naopak pláž Maenam na severu ostrova nabízí klidnou atmosféru a nádherné výhledy. Z ostrova je také snadné podniknout výlety do nedalekého Národního mořského parku Ang Thong, kde si užijete šnorchlování a pozorování přírody.

    Phuket

    Jeden z nejznámějších thajských ostrovů a populární destinace mezi turisty. Patong Beach na západním pobřeží je centrem zábavy s řadou barů a restaurací, ale ostrov nabízí i klidnější pláže, jako je Kata či Karon. Výlety do okolních vod odhalují bohatství korálových útesů a okolních ostrůvků.

    Thajsko

    Koh Phi Phi

    Skupina šesti ostrovů je synonymem pro tyrkysové vody a pláže s bílým pískem. Ostrovy jsou také skvělým místem pro potápění a šnorchlování, zejména v oblasti Maya Bay, kterou proslavil film Pláž. Pokud hledáte ostrovní ráj bez davů turistů, zkuste Koh Phi Phi Leh, neobydlený ostrov plný skalních útesů a tajemných jeskyní.

    Koh Lanta

    Klidnější ostrov na jihu, Koh Lanta, nabízí výjimečné přírodní krásy a pláže s jemným pískem. Klong Dao Beach nebo Long Beach jsou ideální pro rodiny s dětmi díky pozvolnému vstupu do moře. Přírodní park Mu Koh Lanta na jihu ostrova je rájem pro dobrodruhy a milovníky šnorchlování.

    Thajsko | Dovolená od STUDENT AGENCY

    Koh Tao

    Tento menší ostrov je ideálním místem pro začínající potápěče díky svým plytkým vodám a dobře dostupným potápěčským lokalitám. Můžete se vydat na objevování pláží, jako je Sairee Beach nebo Hin Wong Bay, a zároveň obdivovat bohatý podmořský svět.

    Koh Chang

    Blízko kambodžských hranic se nachází Koh Chang, třetí největší ostrov Thajska. Oblíbená White Sand Beach je ideální pro rodiny a nabízí různé možnosti zábavy. Kromě pláží lákají návštěvníky i vodopády, trekking v džungli nebo místní tradiční vesnice.

    Koh Yao Yai a Koh Yao Noi

    Tyto méně známé ostrovy mezi Phuketem a Krabi přinášejí autentický zážitek z thajské kultury a krás přírody. Zatímco Koh Yao Yai nabízí klidné pláže a rybářské vesničky, Koh Yao Noi je populární díky luxusním resortům a vodním aktivitám.

    Thajsko | Dovolená od STUDENT AGENCY

    Co v Thajsku podniknout?

    Podmořský život a potápění v Thajsku

    Thajské vody jsou domovem pestré škály podmořských tvorů a korálových útesů. Kromě potápění v destinacích jako Koh Tao nebo Similanské ostrovy lze navštívit mořské želvy či pozorovat velryby v thajském zálivu.

    Kulturní zážitky

    Vydejte se na tradiční trh v Bangkoku nebo ochutnejte autentickou thajskou kuchyni v Chiang Mai. Můžete také navštívit buddhistické chrámy, jako Wat Arun nebo Wat Phra Kaew, které vás vtáhnou do thajské historie.

    Národní parky v Thajsku

    Thajsko má mnoho národních parků, z nichž stojí za zmínku například Khao Sok s jeho prastarou džunglí, vodopády a možnostmi raftingu. Dále pak Mu Koh Similan s dechberoucími výhledy a potápěčskými lokalitami.

    Plovoucí trhy

    Pro autentický nákupní zážitek navštivte plovoucí trhy v Damnoen Saduak nebo Amphawa, kde se prodávají místní produkty přímo z lodí.

    Sloní rezervace

    Místo turisticky kontroverzních atrakcí navštivte eticky zaměřené sloní rezervace, například v Chiang Mai, kde si můžete o těchto zvířatech hodně naučit a pomoci s jejich péčí.

    Vodopády v Thajsku

    Thajsko má krásné vodopády, jako je Erawan v provincii Kanchanaburi nebo Haew Suwat v Národním parku Khao Yai. Tyto přírodní divy poskytují osvěžující únik od horka.

    Thajské festivaly

    Pokud se vám podaří navštívit Thajsko v období festivalu, jako je Songkran (thajský Nový rok) nebo Loy Krathong (festival světel), zažijete skutečně unikátní kulturní akce plné hudby, tance a tradic.

    Historická místa Thajska

    Nenechte si ujít starobylá města jako Ayutthaya nebo Sukhothai, která jsou zapsaná na seznamu UNESCO. Tyto destinace odhalují slavnou minulost Thajska.

    Thajsko

    Thajsko je zemí, kde se sny mění v realitu a kde každý kout skrývá nové dobrodružství. Ať už toužíte po relaxaci na pláži s jemným pískem a průzračnou vodou, nebo hledáte vzrušení při objevování podmořského světa či starobylých chrámů, thajské ostrovy a pláže vás okouzlí svou rozmanitostí a exotickým půvabem.

    Přidejte k tomu srdečné úsměvy místních obyvatel, lahodnou kuchyni a barevnou kulturu a najdete ráj, kde si každý najde to své. Nyní je čas zapomenout na všední starosti, sbalit kufry a nechat se unést na vlně exotiky do thajského ráje. Objevte kouzlo Thajska a zažijte dovolenou, která se navždy zapíše do vašeho srdce.

    Tipy na dovolenou v Thajsku

    Stahuji data

    Autor