STUDENT AGENCY Dovolená

10 důvodů, proč navštívit Dominikánskou republiku

Dominikánská republika je jedním z nejžádanějších cestovních cílů v Karibiku a není divu! Tento článek vám přináší 10 důvodů, proč byste měli zvážit návštěvu této tropické destinace plné krásných pláží, zajímavých míst a dobrodružných výletů.

Dominikánská republika nenabízí pouze nádherné pláže a luxusní rezorty, ale také bohatou historii, kulturu a přírodní krásy, které čekají na objevení. Bez ohledu na to, zda jste dobrodruh toužící po adrenalinových zážitcích, milovník slunečních paprsků a písku, nebo cestovatel zvědavý na poznávání nových kultur, Dominikánská republika má něco pro každého.

V tomto článku

    Dominikánská republika

    Nádherné pláže

    Dominikánská republika je domovem některých z nejkrásnějších pláží na světě. Bílý písek, tyrkysově modré moře a kokosové palmy vytvářejí idylické scenérie, které lákají milovníky slunce a moře z celého světa.

    Nejznámější pláže Dominikány

    • Punta Cana je jedním z nejpopulárnějších turistických cílů v Dominikánské republice a je známá svými nádhernými plážemi, luxusními rezorty a bohatou nabídkou rekreačních aktivit.
    • Pláž Bávaro je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších pláží v Dominikánské republice. Zde je základní informace o této nádherné pláži. Pláž Bávaro se nachází na východním pobřeží Dominikánské republiky, v provincii La Altagracia, nedaleko od města Punta Cana. Je součástí rozsáhlého rekreačního komplexu, který zahrnuje mnoho luxusních rezortů a hotelů.
    • Playa Dorada: Tato pláž se nachází poblíž města Puerto Plata a je známá svým jemným zlatým pískem a klidnými vodami. Je to ideální místo pro odpočinek, opalování a vodní sporty.
    • Playa Bonita: Tato malebná pláž se nachází v blízkosti města Las Terrenas na severním pobřeží ostrova. Je známá svými úchvatnými scenériemi, křišťálově čistou vodou a klidnou atmosférou.
    • Playa Rincon: Tato odlehlá pláž se nachází na severovýchodním pobřeží ostrova poblíž města Samaná. Je považována za jednu z nejkrásnějších pláží v Dominikánské republice s jemným pískem, kokosovými palmami a malebnými útesy.
    • Playa Cosón: Tato rozlehlá pláž se táhne podél pobřeží poblíž města Las Terrenas a je ideální pro dlouhé procházky, opalování a pozorování západu slunce.
    • Playa Macao: Tato živá pláž se nachází poblíž města Punta Cana a je známá svými vlnami, které lákají surfaře z celého světa. Je to také skvělé místo pro ochutnávku čerstvých mořských plodů v místních restauracích.
    • Playa Juanillo: Tato elegantní pláž se nachází v luxusním rezortu Cap Cana a je oblíbená mezi návštěvníky hledajícími klid a odpočinek. Její bílý písek a azurové vody vytvářejí idylickou scenérii pro relaxaci.
    • Playa Frontón: Tato divoká pláž se nachází v národním parku Los Haitises a je dosažitelná pouze lodí nebo po stezce z nedaleké vesnice. Je známá svými úchvatnými útesy a křišťálově čistou vodou, která láká potápěče a milovníky přírody.
    • Playa Guibia: Tato městská pláž se nachází v srdci Santo Dominga a je oblíbená mezi místními obyvateli i turisty. Nabízí relaxační atmosféru, písčitý břeh a promenádu, která je ideální pro procházky a sledování západu slunce.
    Dominikánská republika

    Fascinující památky

    Dominikánská republika je bohatá na historii a kulturu, což se odráží v mnoha fascinujících památkách po celém ostrově. Navštivte starobylé koloniální město Santo Domingo, které je zapsáno na seznamu UNESCO, a procházejte se uličkami plnými barokní architektury a historických památek.

    Dominikánská republika

    Adrenalinové vyžití

    Pro dobrodružné povahy nabízí Dominikánská republika širokou škálu adrenalinových aktivit. Vyzkoušejte si surfování na vlnách na pobřeží Cabarete, jízdu na koni po pláži nebo prozkoumejte podmořský svět při potápění v chráněných mořských rezervacích.

    Co Dominikána nabízí

    • Surfování na vlnách v Cabarete: Cabarete je mezinárodně uznávaný surferský ráj, který nabízí ideální podmínky pro začátečníky i pokročilé surfaře. Pronajměte si surf a vydejte se na vlny Karibiku!
    • Potápění u pobřeží Bayahibe: Bayahibe je známé potápěčské centrum s bohatými korálovými útesy, vraky lodí a různorodou mořskou faunou. Připojte se k potápěčskému výletu a objevte podmořský svět Dominikánské republiky.
    • Jízda na koni po pláži v Punta Cana: Zažijte nezapomenutelnou jízdu na koni po bílém písku a podél azurových vln na pláži v Punta Cana. Tato romantická a dobrodružná aktivita je ideální pro páry i rodiny s dětmi.
    • Rafting na řece Yaque del Norte: Řeka Yaque del Norte poskytuje jedinečnou možnost vyzkoušet si white-water rafting mezi divokými horskými scenériemi. Profesionální průvodci vás provedou po divokých tocích a peřejích, které poskytují nezapomenutelný adrenalinový zážitek.
    • Ziplining v džungli: Prozkoumejte dominikánskou džungli z ptačí perspektivy při zipliningu. Překonejte kaňony, řeky a vodopády, zatímco se kloužete po lanovkách nad korunami stromů.
    • Jízda na čtyřkolce v Macao: Vyzkoušejte si vzrušující jízdu na čtyřkolce přes pláž Macao, jednu z nejkrásnějších pláží v Dominikánské republice. Projíždějte se podél pobřeží a projděte se džunglí pro nezapomenutelné dobrodružství.
    • Skákání ze vodopádů v Sosúa: Přidejte si adrenalin a skočte ze strmých vodopádů do osvěžující vody pod nimi. Tato odvážná aktivita je ideální pro ty, kteří hledají extrémní zážitek v nádherné přírodní scenérii.
    Dominikánská republika, Cabarete beach, surfing | Dovolená od STUDENT AGENCY

    Božská gastronomie

    Dominikánská kuchyně je plná exotických chutí a vlivů ze španělské, africké a taínské kultury. Nechte se unést chutěmi místních specialit, jako jsou mofongo (směs plátánů a vepřového masa), sancocho (tradiční polévka) nebo čerstvé mořské plody.

    Co určitě ochutnejte

    • Mangu: Tento klasický dominikánský pokrm je připravený z banánů, které jsou vařené, rozmělněné a smíchané s máslem nebo olejem, cibulí a solí. Je to ideální doplněk k snídani nebo k jakémukoli jídlu během dne.
    • La Bandera: Tento pokrm je považován za národní jídlo Dominikánské republiky a skládá se z vařeného rýže, fazolí, masa (často kuřecího nebo hovězího) a salátu. Jedná se o vyváženou a sycenou směs, která se podává k obědu.
    • Mofongo: Tento oblíbený pokrm se připravuje z rozmělněných zelených plátánů smíchaných s česnekem, slaninou a olivovým olejem. Mofongo je často doplněn o dušené maso a podává se jako hlavní chod.
    • Sancocho: Tento tradiční pokrm je dominikánská verze polévky, která obsahuje různé druhy masa (obvykle hovězí, kuřecí a vepřové), kořenovou zeleninu a plodiny, jako jsou batáty a plantainy. Sancocho je připravován pomalu vařením, aby se získal bohatý a hluboký chuťový profil.
    • Tostones: Tyto křupavé plátky plantainů jsou smažené a poté zmačkané do plochého tvaru. Jsou často podávány jako předkrm nebo doplněk k hlavnímu jídlu a často se podávají s omáčkou nebo guacamole.
    • Pescado Frito: Tento pokrm zahrnuje smaženou rybu, obvykle servírovanou s rýží, fazolemi a salátem. Ryba je obvykle ochucena citrusovým dresinkem nebo jinými kořenícími směsmi, aby se zvýraznila její přírodní chuť.
    • Empanadas: Tyto oblíbené vyplněné koláče jsou dostupné v různých variantách, včetně masa, sýra, kuřecího masa nebo mořských plodů. Jsou to skvělé občerstvení nebo lehký oběd na cestě.
    • Morir Soñando: Tento osvěžující nápoj se připravuje smícháním pomerančového džusu, mléka, cukru a vanilkové esence. Je to ideální způsob, jak ochladit se v horkém karibském počasí.
    Dominikánská republika

    Přírodní krásy

    Ostrov Dominikánská republika je domovem rozmanitého ekosystému, který zahrnuje deštné pralesy, hory, pouště a korálové útesy. Prozkoumejte národní parky, jako je Los Haitises a Jaragua, a objevte úžasné přírodní scenérie a místní faunu a flóru.

    Kultura a folklor

    Místní kultura a folklor hrají v Dominikánské republice důležitou roli. Navštivte tradiční festivaly a oslavy, jako je karneval v únoru, kde se můžete seznámit s tanci, hudbou a řemeslnými dílnami místních obyvatel.

    Dominikánská republika

    Luxusní rezorty

    Dominikánská republika je známá svými luxusními rezorty a hotelovými komplexy, které nabízejí prvotřídní ubytování, restaurace, wellness a rekreační aktivity. Odpočiňte si a relaxujte v prostředí plném pohodlí a luxusu s výhledem na krásné karibské moře.

    Zde jsou některé z nejluxusnějších rezortů v Dominikánské republice:

    • Eden Roc Cap Cana: Tento exkluzivní rezort se nachází v luxusním rezidenčním komplexu Cap Cana. Nabízí luxusní vily a apartmány s bazény, soukromými plážemi, golfovým hřištěm, lázeňským a wellness centrem a špičkovými restauracemi.
    • Amanera: Tento luxusní rezort se nachází v severní části Dominikánské republiky poblíž města Cabrera. Nabízí nádherné vilky s výhledem na oceán, soukromými bazény, golfovým hřištěm a exkluzivním servisem pro své hosty.
    • Tortuga Bay Punta Cana Resort & Club: Tento luxusní rezort se nachází v rezortu Punta Cana Resort & Club. Nabízí luxusní apartmány a vilky s výhledem na oceán, soukromou pláží, golfovým hřištěm, lázeňským a wellness centrem a vysoce hodnocenými restauracemi.
    • Casa de Campo Resort & Villas: Tento rozsáhlý luxusní rezort se nachází na jihovýchodě Dominikánské republiky poblíž města La Romana. Nabízí luxusní vily a apartmány, soukromé pláže, golfová hřiště, jachty, tenisové kurty a další vysoce hodnocená vybavení.
    • Sublime Samana Hotel & Residences: Tento luxusní rezort se nachází na severovýchodě Dominikánské republiky poblíž města Las Terrenas. Nabízí luxusní apartmány a vily s výhledem na oceán, soukromými bazény, lázeňským a wellness centrem a exkluzivními restauracemi.
    Dominikánská republika, Cap Cana | dovolena.cz do STUDENT AGENCY

    Bezpečnost a pohostinnost

    Dominikánská republika je známá svou pohostinností a bezpečností pro turisty. Místní obyvatelé jsou přátelští a ochotní pomoci, což přispívá k příjemné atmosféře a pocitu pohodlí během pobytu na ostrově.

    Rozmanité moře

    Karibské moře obklopující Dominikánskou republiku nabízí nejen možnost slunění a koupání, ale také vynikající podmínky pro vodní sporty, jako je šnorchlování, potápění, rybaření a surfování.

    Dominikánská republika

    Snadná dostupnost

    Dominikánská republika je snadno dostupná z mnoha destinací po celém světě díky svým mezinárodním letištím v Punta Cana, Santo Domingo a Puerto Plata. Letecké spojení z Evropy, Severní Ameriky a Latinské Ameriky je časté a cenově dostupné.

    Dominikánská republika nenabízí pouze nádherné pláže a luxusní rezorty, ale také bohatou historii, kulturu a přírodní krásy, které čekají na objevení. Bez ohledu na to, zda jste dobrodruh toužící po adrenalinových zážitcích, milovník slunečních paprsků a písku, nebo cestovatel zvědavý na poznávání nových kultur, Dominikánská republika má něco pro každého. Doufáme, že tento článek vás inspiroval k plánování vaší další dovolené a že se brzy budete těšit na nezapomenutelné zážitky v této nádherné destinaci. Ať už se rozhodnete prozkoumat pláže, dědictví nebo dobrodružství Dominikány, nezapomeňte si užít každý okamžik a vychutnat si všechny krásy, které tato karibská perla nabízí.

    Dominikánská republika

    Tipy na all inclusive dovolenou v Dominikáně

    Stahuji data

    Autor