STUDENT AGENCY Dovolená

Cestování do Tunisu: Kdy letět a co navštívit

Tunisko je exotickou bránou do Afriky, lákající cestovatele svým rozmanitým mixem historie, pláží a tradiční kultury. Země s bohatou historií, fascinující kulturou a nádhernými plážemi láká do své náruče cestovatele z celého světa.

Tunisko, země ležící na severním pobřeží Afriky, je místem, kde se setkává půvab starověkých památek s moderními lákadly. Pokud zvažujete cestu do této exotické destinace, je důležité vědět, kdy je nejlepší doba na návštěvu a co všechno byste měli vidět a zažít.Připojte se k nám na cestě po tuniských dobrodružstvích a objevte, proč je toto místo tak neodolatelné pro cestovatele z celého světa.

V tomto článku

    Tunisko, Sidi Bou Said

    Kdy letět: počasí a klima v Tunisku

    Tuniské podnebí se vyznačuje horkými léty a mírnými zimami, ideálními pro dovolenou u moře či prozkoumávání měst a přírodních rezervací. Pro poznávací zájezdy je nejlepší navštívit zemi na jaře (duben-květen) nebo na podzim (září-říjen), kdy se teploty pohybují kolem 25-30 °C. Milovníci pláží by měli mířit do Tunisu od června do září, kdy je počasí nejteplejší a moře příjemně vyhřáté. Počasí v Tunisu v září: Teploty mohou dosahovat až 30 °C s minimálními srážkami. Moře je teplé a vhodné pro plavání. Počasí v Tunisu v říjnu: Teploty klesají na příjemných 25-28 °C, ideální pro cestování a koupání.

    Jak cestovat: Let Praha-Tunis a délka letu

    Přímé lety z Prahy do Tunisu trvají zhruba dvě a půl hodiny. Letiště v Tunisu, Tunis-Carthage International Airport, se nachází pouhých 8 km od hlavního města, což umožňuje rychlou a pohodlnou dopravu do centra.

    Tunisko, Sidi Bou Said

    Co v Tunisku navštívit: Města, pláže a památky

    Hlavní město Tunis

    Moderní a pulzující metropole s historickým srdcem. Projděte se úzkými uličkami starého města (Mediny), navštivte velkolepou mešitu Zeytouna a projděte se po bulváru Habiba Bourguiby. Určitě nevynechejte návštěvu Národního muzea Bardo s jeho sbírkou mozaik.

    Co vidět v hlavním městě Tuniska

    • Medina v Tunisu, historické srdce města a památka UNESCO. Bludiště úzkých uliček je plné tradičních řemeslných obchodů, tržišť a malebných domů s arabskou architekturou.
    • Mešita Zeytouna, nejvýznamnější mešita v Medině. Je známá pro své nádvoří a architektonickou krásu. Postavena byla v 8. století a zůstává jedním z nejstarších náboženských míst.
    • Národní muzeum Bardo je druhé největší muzeum v Africe, proslulé sbírkou římských mozaik a starověkých artefaktů z celého Tuniska.
    • Bulvár Habiba Bourguiby je hlavní bulvár, který je tepajícím centrem moderní části Tunisu. Je lemovaný kavárnami, butiky a historickými budovami ve stylu francouzské koloniální éry.
    • Sidi Bou Said je malebná čtvrť na pobřeží s charakteristickými bílomodrými domky a úchvatným výhledem na moře. Zde najdete spoustu tradičních kaváren, galerií a řemeslných obchůdků.
    Tunisko

    Ostrov Djerba

    Tato perla Středozemního moře láká svými písčitými plážemi a tradičními vesnicemi. V hlavním městě Houmt Souk navštivte trh s ručně vyráběnými výrobky a poté se vydejte na slanisko Chott El Jerid nebo do berberské vesnice Guellala. Na Djerbě byste si neměli nechat ujít hlavní město Houmt Souk, kde můžete objevovat tradiční trhy plné místního řemeslného umění a živého ruchu.

    Kromě toho stojí za návštěvu starobylá synagoga El Ghriba, která je jednou z nejstarších na světě a poutním místem. Pro milovníky přírody je ideální návštěva slanisek v Chott El Jerid, kde můžete pozorovat hejna plameňáků. Nenechte si ujít také Guellala, berberskou vesnici známou svými hrnčířskými výrobky a muzeem, které představuje místní tradice. Samotné pláže na Djerbě, jako třeba Pláž Sidi Mahrez, vás okouzlí bílým pískem a tyrkysovou vodou, perfektními pro relaxaci.

    Tunisko, Djerba

    Pohádková Sidi Bou Said

    Tato vesnice plná bílých a modrých domů na pobřeží je často označována za tuniské Santorini. Najdete zde útulné kavárny a úchvatné výhledy na moře.

    Kartágo a amfiteátr v El Djemu

    Ruiny starověkého Kartága a římský amfiteátr v El Djemu patří mezi nejvýznamnější památky starověkého světa.

    Tunisko, El Dejm

    Nejkrásnější letoviska a pláže Tuniska

    • Djerba, největší ostrov v severní Africe je známý svými plážemi s bílým pískem a azurovým mořem. Nejznámější letoviska, jako jsou Midoun nebo Houmt Souk, nabízejí skvělé hotely, potápění a možnost objevovat místní kulturu.
    • Hammamet, půvabné letovisko známé pro své lázeňské procedury a krásné pláže. Najdete zde starobylou Medinu, moderní hotely a velké golfové hřiště.
    • Sousse, jedno z nejstarších měst v zemi s nádhernými plážemi a živým nočním životem. Medina ve staré části města je další památkou UNESCO.
    • Mahdia je klidnější letovisko známé pro své čisté pláže a modré moře. Oblíbené mezi rodinami a cestovateli hledajícími méně turistická místa.
    • Monastir je letovisko s bohatou historií a moderními hotelovými resorty. V blízkosti se nachází historická pevnost Ribat a také tradiční trhy v Medině.
    • Tabarka je letovisko poblíž hranic s Alžírskem. Je proslulé nejen svými plážemi, ale také krásným podmořským světem a možností potápění u korálových útesů.
    Tunisko

    Praktické informace na cestu do Tuniska

    • Měna v Tunisu: Tuniský dinár (TND) je oficiální měnou, kterou nelze směnit mimo zemi. Používejte směnárny nebo bankomaty v zemi.
    • Bezpečnost: Zkontrolujte aktuální doporučení před cestou, ale obecně je Tunis relativně bezpečný. Dodržujte místní zvyklosti a opatření.
    • Čas v Tunisu: Tunisko má časovou zónu UTC+1, což znamená o jednu hodinu méně než v Praze.
    • Jazyk: Oficiálním jazykem je arabština, ale francouzština je běžně používaná. Ve velkých turistických oblastech se často domluvíte i anglicky.

    Nezáleží na tom, zda cestujete za kulturou, historií nebo odpočinkem na pláži. Tunisko nabízí bohatou paletu zážitků, která stojí za to objevovat.

    Zájezdy do Tuniska all inclusive

    Stahuji data

    Autor