STUDENT AGENCY Dovolená

Úchvatné Azory: Co musíte navštívit a zažít

Prozkoumejte s námi Azory, ráj v Atlantiku,. Čeká vás úchvatná příroda a nezapomenutelná dobrodružství. Pozorování velryb, surfování, přírodní lázně. Přečtěte si co vše vidět a zažít na úchvatných Azorech.

V tomto článku

    počasí na Azorech | dovolena.cz od STUDENT AGENCY

    Úchvatné Azory

    Azory, sopečné souostroví v srdci Atlantského oceánu, jsou místem, kde si příroda podala ruku s dobrodružstvím. Největší z ostrovů, São Miguel, nabízí bohatý výběr zážitků od dechberoucích vyhlídek až po pozorování velryb. Nechte se unést krásou Azorů a objevte vše, co musíte vidět a zažít.

    Ponta Delgada

    Srdcem ostrova je hlavní město Ponta Delgada, kde se moderní architektura mísí s koloniální historií. Návštěva místní tržnice Mercado da Graça nebo procházka k symbolickým městským branám Portas da Cidade vás okouzlí. Odpočinete si na promenádě u moře a můžete se osvěžit místní kuchyní v jedné z mnoha kaváren nebo restaurací.

    Miradouro da Boca do Inferno

    Jedna z nejkrásnějších vyhlídek Azorů, Miradouro da Boca do Inferno, se rozprostírá nad kalderou Sete Cidades. Tato panoramatická scenerie vás ohromí výhledem na dvě jezera – jedno zelené a druhé modré, které společně vytvářejí mystickou krajinu v sopečném kráteru. Tuto úchvatnou scenérii nesmíte minout.

    Terra Nostra Park

    Pokud toužíte po relaxaci, Terra Nostra Park v údolí Furnas je zelenou oázou plnou exotických rostlin a termálních pramenů. Lázeňská kultura zde má staletou tradici, takže si vychutnejte koupel v termálních bazénech obklopených přírodou, nebo se vydejte na procházku mezi palmami a květinami tohoto botanického parku.

    Pozorování velryb

    Azory jsou jedním z nejlepších míst na světě pro pozorování velryb. Z přístavu Ponta Delgada vyplouvají lodě s průvodci, kteří vám pomohou zahlédnout majestátní velryby a delfíny v jejich přirozeném prostředí. Tato unikátní zkušenost vám přinese blízké setkání s těmito fascinujícími tvory.

    Surfing

    Pro milovníky adrenalinu nabízí Azory vlny, které lákají surfaře z celého světa. Pláž Santa Bárbara nebo Mosteiros jsou ideálními místy pro surfing na São Miguel. Vhodné podmínky najdou jak začátečníci, tak i zkušení surfaři, a místní školy nabízejí lekce i půjčovny vybavení.

    Jezera a hory

    Další přírodní krásy vás čekají u jezer Lagoa do Fogo a Lagoa das Furnas, která jsou zasazena v malebné krajině a obklopena zelenými horami. Při túře na vrchol Pico da Vara, nejvyšší horu ostrova, vás čeká odměna v podobě úchvatných panoramat.

    počasí na Azorech | dovolena.cz od STUDENT AGENCY

    Tipy na výlety na Azorech

    Jezero Sete Cidades

    Kromě výhledu z Miradouro da Boca do Inferno nabízí tato oblast také různé turistické stezky kolem jezera, kde si můžete užít procházku přírodou nebo si vypůjčit kajak a prozkoumat jezero zblízka.

    Čajové plantáže

    Na ostrově São Miguel můžete navštívit čajové plantáže Gorreana a Porto Formoso, jediné v Evropě. Prohlédněte si tradiční proces zpracování čaje a ochutnejte některé z nejlepších směsí.

    Vulkanická kuchyně

    V údolí Furnas vyzkoušejte tradiční "cozido," jídlo pomalu vařené ve vulkanické půdě. Restaurace zde nabízejí tento unikátní kulinářský zážitek jako autentickou chuť Azorů.

    Přírodní bazény

    Kromě termálních bazénů v Terra Nostra Parku stojí za návštěvu také přírodní lávové bazény na pobřeží, například v Mosteiros nebo v oblasti Caldeira Velha, kde teplé vody vytvářejí malé kaskádové bazény.

    Pico Island

    Navštivte ostrov Pico a jeho stejnojmennou horu, nejvyšší vrchol Portugalska. Trek na vrchol nabízí nejen výzvu, ale také neuvěřitelný výhled.

    Faial Island

    Na ostrově Faial prozkoumejte město Horta s přístavem plným jachet, což z něj činí oblíbené místo pro námořníky. Navštivte také sopku Capelinhos, kde erupce z roku 1957 vytvořila téměř měsíční krajinu.

    Místní kultura

    Seznamte se s tradičními festivaly, jako je Festa do Senhor Santo Cristo dos Milagres v Ponta Delgada, nebo se vydejte na venkov, kde můžete poznat tradiční zemědělské praktiky a ruční výrobu místních produktů.

    počasí na Azorech | dovolena.cz od STUDENT AGENCY

    Azory, klenot Atlantiku

    Azory jsou klenotem Atlantiku, kde příroda, dobrodružství a klid koexistují v naprosté harmonii. São Miguel se svými vyhlídkami, termálními prameny a jezery nabízí únik do světa sopečných zázraků, zatímco vlny oceánu přinášejí nadšení surfařům a lodě vás odvezou na nezapomenutelná setkání s velrybami.

    Ať už prozkoumáváte botanické zahrady Terra Nostra, obdivujete majestátní výhled z Miradouro da Boca do Inferno, nebo vychutnáváte tradiční cozido vařené vulkanickou energií, Azory vás okouzlí a zůstanou ve vašem srdci jako vzpomínka na ráj, který stojí za objevení. Vydejte se na cestu za zážitky, které vám tyto úchvatné ostrovy mohou nabídnout.

    Dovolená na Azorech

    Stahuji data

    Autor