STUDENT AGENCY Dovolená

Počasí na Azorech: Kdy se vydat na Azorské ostrovy?

Azorské ostrovy, perla uprostřed Atlantického oceánu, jsou skvostem přírodní krásy, který přitahuje cestovatele z celého světa. Tato skupina portugalských ostrovů je známá svou pohádkovou krajinou, od sopečných kráterů po zelené údolí a hřejivé termální prameny. A kdy je nejlepší doba pro návštěvu a jaké počasí vás tam čeká v různých měsících? Pojďme se na to podívat podrobněji.

    Počasí na Azorech na jaře a v létě

    Azory jaro (březen - květen) Jaro je ideální doba pro milovníky přírody, kteří chtějí Azorské ostrovy zažít v plné květu. Teploty se pohybují od 16°C do 20°C, což je příjemné pro procházky a turistiku. V dubnu a květnu můžete očekávat více deště, což ale znamená, že ostrovy jsou zvláště zelené a květy jsou v plném rozkvětu. To je také skvělý čas pro pozorování velryb, protože se mnoho druhů přibližuje k ostrovům právě v této době.

    Azory léto (červen - srpen) Léto přináší nejlepší počasí pro návštěvu Azorských ostrovů s teplotami kolem 22°C až 26°C. Voda dosahuje příjemných teplot, což je ideální pro plavání, potápění a další vodní sporty. Léto je také období s nejnižším množstvím srážek, což znamená více slunečných dnů. To je vysněný čas pro milovníky pláží a ty, kteří chtějí prozkoumat ostrovy bez omezení počasím.

    Azory_počasí_4.webp

    Počasí na Azorech na podzim a v zimě

    Azory podzim (září - listopad) Podzim na Azorských ostrovech je časem mírného počasí s teplotami, které se pohybují od 19°C do 24°C. I když se můžete setkat s vyšší frekvencí dešťových období, je to stále skvělý čas pro návštěvu díky menšímu počtu turistů a lepším cenám ubytování. Příroda je stále živá a zelená, a pokud máte rádi turistiku, můžete si užít méně frekventované stezky.

    Azory zima (prosinec - únor) Zima přináší chladnější a vlhčí počasí s teplotami kolem 14°C až 19°C a častějšími dešťovými přeháňkami. Toto období může být však překvapivě dobrým časem pro návštěvu, pokud hledáte klidnější zážitek bez davů turistů. Zimní měsíce jsou také ideální pro milovníky termálních pramenů, kde si můžete užívat teplých koupelí i v chladnějším počasí. Navíc můžete zažít unikátní vánoční a novoroční oslavy v místním stylu.

    Azory_počasí_3.webp

    Počasí na Azorech v jednotlivých měsících

    Počasí na Azorech v lednu. Leden je jeden z nejchladnějších měsíců na Azorech s průměrnými teplotami kolem 14°C až 16°C. Deštivo a vlhko.

    Počasí na Azorech v únoru. Únor pokračuje v zimním počasí, s možností častějších bouří. Průměrné teploty se pohybují mezi 14°C a 16°C. Deště jsou časté, ale méně intenzivní než v lednu.

    Počasí na Azorech v březnu. Březen značí začátek jara, s teplotami začínajícími stoupat na 16°C až 18°C. Počasí je proměnlivé, s častými přeháňkami, ale již s více slunečnými obdobími.

    Počasí na Azorech v dubnu. Duben přináší mírně teplejší počasí s průměrnými teplotami mezi 16°C a 18°C. Déšť je stále častý, ale začínají se objevovat delší období slunečného počasí.

    Azory_počasí_5.webp

    Počasí na Azorech v květnu. V květnu teploty na Azorských ostrovech stoupají na 18°C až 20°C, a i když se ještě mohou vyskytovat deště, počasí se stává stabilnějším a přznivějším pro outdoorové aktivity.

    Počasí na Azorech v červnu. Červen zahajuje letní sezónu s průměrnými teplotami kolem 20°C až 22°C. Počasí je již většinou slunečné, jen s občasnými dešťovými přeháňkami.

    Počasí na Azorech v červenci. Červenec je jedním z nejteplejších měsíců na Azorských ostrovech, s teplotami mezi 22°C a 24°C. Počasí je převážně slunečné a suché, což činí z července ideální dobu pro návštěvu ostrovů.

    Počasí na Azorech v srpnu. Srpnu na Azorských ostrovech dominují podobné teploty jako v červenci, 22°C až 25°C, s vysokým počtem slunečných dnů, což je ideální pro všechny druhy venkovních aktivit a koupání.

    Azory_počasí_2.webp

    Počasí na Azorech v září. Září přináší na Azorské ostrovy začátek podzimu, s teplotami, které začínají mírně poklesávat na 21°C až 24°C. Počasí zůstává ale stále velmi příjemné, s občasnými, ale mírnými srážkami.

    Počasí na Azorech v říjnu. V říjnu teploty pokračují v poklesu na 19°C až 22°C. Počasí se stává více proměnlivějším s vyšší pravděpodobností deště.

    Počasí na Azorech v listopadu. Listopad na Azorských ostrovech s sebou přináší další pokles teplot, s průměrnými hodnotami mezi 17°C a 20°C. Deštivé dny se stávají častějšími, ale stále se mohou objevovat krásné slunečné dny.

    Počasí na Azorech v prosinci. Prosinec uvádí Azorské ostrovy zpět do zimního období s teplotami kolem 15°C až 17°C. Počasí je vlhčí a s vyšším množstvím srážek, ale stále je možné, při troše štěstí, zažít pěkné slunečné dny.

    Azory_počasí_1.webp

    Nejlepší doba pro návštěvu Azorských ostrovů závisí na vašich preferencích a tom, co chcete na ostrovech zažít. Pro milovníky přírody a květin je ideální jaro, zatímco léto je perfektní pro plážové aktivity a vodní sporty. Podzim nabízí klidnější atmosféru a méně lidí, a zima je skvělá pro ty, kteří hledají relax v termálních pramenech a chtějí zažít místní kulturu s menšími davy. Bez ohledu na roční období, Azorské ostrovy nabízejí jedinečné zážitky, které určitě každý cestovatel ocení.

    Autor: Dovolena.cz, 23. 2. 2024

    Autor dovolena.cz.png