STUDENT AGENCY Dovolená

Kam na Vánoce k moři?

Když začne sněžit a teploty klesnou pod nulu, mnoho z nás zatouží po útěku za teplem a sluncem do exotických destinací. Vánoce u moře, to je především jedinečný zážitek, kdy můžete vyměnit kabáty a svetry za plavky, sluneční brýle a pohodu na plážovém lehátku pod slunečníkem.

Pokud přemýšlíte, kam na Vánoce za teplem, nachystali jsme pro vás naše doporučení exotických míst, kde strávit Vánoce u moře a zažít na vlastní kůži, jak se svátky slaví v jiných koutech světa.

Co takhle letos vyzkoušet netradiční Vánoce plné tepla, slunce a nezapomenutelných zážitků?

V tomto článku

    Kam na Vánoce

    1. Thajsko

    Thajsko je skvělou volbou, kam na Vánoce do tepla. Destinace jako Phuket, Koh Samui nebo Krabi nabízejí sluncem zalité pláže, kde můžete relaxovat a užívat si vodní sporty. V Thajsku nejsou Vánoce oficiálním svátkem, ale mnoho turistických destinací připravuje speciální programy v hotelech s vánočními trhy, živou hudbou a mezinárodní kuchyní. Místní zvyky se prolínají s mezinárodními tradicemi, takže vás čeká jedinečná oslava.

    Thajsko nabízí nepřeberné množství nádherných pláží, které jsou skvělou volbou, kam na Vánoce za teplem. Každá z pláží poskytuje jedinečné prostředí pro ty, kdo hledají klid, dobrodružství nebo exotickou atmosféru.

    Patong Beach (Phuket) je jednou z nejznámějších pláží na ostrově Phuket. Během dne je ideálním místem pro vodní sporty a relaxaci, zatímco večer se mění v rušnou zábavní zónu plnou barů, restaurací a nočních klubů. Railay Beach (Krabi), dostupná pouze lodí, je rájem obklopeným vápencovými útesy a džunglí. Kombinace bílého písku a azurového moře přitahuje horolezce, turisty i milovníky šnorchlování.

    Chaweng Beach (Koh Samui) je největší a nejrušnější pláž na ostrově Koh Samui. Nabízí různé vodní aktivity, pohodlná lehátka a pestrý noční život v plážových barech a klubech. Maya Bay (Koh Phi Phi Leh) proslavila scéna z filmu Pláž. Přestože pláž byla několik let kvůli obnově uzavřena, znovu se otevřela návštěvníkům, kteří mohou obdivovat její bílý písek, skalní útesy a korálový útes.

    Lamai Beach (Koh Samui) je klidnější alternativou k Chaweng Beach. Písečná pláž je ideální pro plavání a nabízí několik relaxačních míst v restauracích a masážních salonech. Nai Harn Beach (Phuket) je menší, ale klidná pláž, obklopená zelení a skalními útesy. Je to místo, kde najdete pohodlnou atmosféru bez velkého množství turistů a můžete si užít romantické chvíle při západu slunce.

    Sairee Beach (Koh Tao) je oblíbená zejména u potápěčů a milovníků podmořského světa. Dlouhá písečná pláž má různé potápěčské školy, kde se můžete zúčastnit kurzů nebo se vydat na šnorchlování u korálových útesů.

    Tyto pláže nabízejí skvělou kombinaci Vánoc v exotice s relaxací, vodními aktivitami a místní kulturou, která dodá svátkům jedinečnou atmosféru.

    Thajsko

    2. Maledivy

    Maledivy představují dokonalý tropický ráj pro vánoce u moře. Luxusní resorty na soukromých ostrovech připravují pro své hosty sváteční večeře, zábavní programy a romantické plavby při západu slunce. Vánoční výzdoba zde vypadá neobvykle krásně v kontrastu s bílými plážemi a tyrkysovým oceánem. Připravte se na dokonalou pohodu, potápění mezi korálovými útesy a tradiční thajské masáže.

    Maledivy jsou domovem některých z nejkrásnějších pláží na světě. Cocoa Island Beach je jednou z nejexkluzivnějších pláží, která patří ke stejnojmennému soukromému ostrovu. Bílý písek a průzračně čistá voda vás zvou k potápění a šnorchlování v křišťálově čistém moři, zatímco resort poskytuje jedinečné wellness služby.

    Fulhadhoo Beach je ukryta na malém ostrově Fulhadhoo v atolu Baa. Tato pláž je výjimečná svou nedotčenou krásou a klidnou atmosférou. Křišťálová voda a kokosové palmy vytvářejí jedinečné prostředí, kde si můžete užívat nerušené koupání a relaxaci.

    Hulhumalé Beach je snadno dostupná z hlavního města Malé. Nabízí nádherný bílý písek a azurovou vodu, přičemž je vybavena vodními sporty a moderními zařízeními. Můžete zde vyzkoušet šnorchlování nebo ochutnat místní kuchyni v restauracích.

    Reethi Beach je součástí luxusního resortu na atolu Baa. Místní korálové útesy jsou domovem bohatého mořského života a resort poskytuje veškeré vybavení pro vodní sporty, wellness služby a vynikající gastronomii.

    Veligandu Island Beach je známá svou písečnou pláží s lagunou a tyrkysově modrou vodou. Nabízí ubytování ve vilkách na vodě s přímým přístupem do oceánu. Hosté si mohou užít šnorchlování nebo romantické plavby při západu slunce.

    Baros Beach je součástí prestižního resortu na atolu Malé. Pláž je lemována vilkami na vodě a přátelské prostředí resortu vám umožní vyzkoušet si potápění nebo relaxovat při tradiční thajské masáži.

    Maledivy

    3. Spojené arabské emiráty

    Ve Spojených arabských emirátech vás čekají Vánoce plné luxusu a nákupů. Dubaj i Abú Dhabí mají své obrovské obchodní domy, které se předhánějí v bohaté výzdobě a pořádají speciální vánoční akce. Pláže na Palm Jumeirah nebo JBR Beach vás přivítají teplým pískem a možností vyzkoušet si různé vodní sporty. Užijte si vyhlídkový let nad Dubají nebo romantickou večeři v jedné z restaurací s výhledem na Burj Khalifa.

    Abu Dhabi

    4. Karibik

    Karibik je oblíbeným místem, kam letět na Vánoce, pokud chcete spojit pohodovou dovolenou s objevováním tropických ostrovů. Na Jamajce se můžete těšit na tradiční vánoční večeři s kořeněným rumovým dortem a na Barbadosu zase na sladké místní cukroví. Na Bahamských ostrovech se slaví festival Junkanoo, který zahrnuje taneční průvody, živou hudbu a barevné kostýmy.

    Karibik je plný nádherných pláží, které jsou skvělou odpovědí na otázku, kam na Vánoce do zahraničí. Vybírat můžete z celé řady míst od Baham po Barbados, kde najdete dokonalé tropické podmínky a exotické Vánoce.

    Seven Mile Beach (Jamajka) na ostrově Jamajka je známá svým jemným bílým pískem a křišťálově čistou vodou. Pláž se nachází v letovisku Negril a nabízí výborné podmínky pro plavání, vodní sporty nebo jen lenošení na lehátku s koktejlem v ruce.

    Eagle Beach (Aruba) je často zařazována mezi nejkrásnější pláže na světě. Tato pláž je známá svým měkkým bílým pískem a klidnými vodami, které jsou ideální pro plavání a šnorchlování. Je to perfektní místo pro romantické chvíle i rodinnou dovolenou.

    Shoal Bay (Anguilla) je skvělá volba pro ty, kdo hledají klidnou pláž obklopenou palmami. Jemný písek a tyrkysová voda lákají ke koupání, šnorchlování nebo lenošení. Podél pláže jsou kvalitní restaurace nabízející čerstvé mořské plody.

    Pink Sands Beach (Bahamy) je unikátní pláž na ostrově Harbour Island s jemným růžovým pískem, který získává svůj odstín díky drceným mušlím. Pláž je skvělým místem pro romantické procházky a je obklopena exkluzivními resorty.

    Grand Anse Beach (Grenada) je jednou z nejznámějších pláží na ostrově Grenada. Nabízí dva kilometry jemného písku, klidnou vodu a možnosti pro vodní sporty nebo plavby na lodích. V blízkosti najdete luxusní resorty, restaurace a místní trhy.

    Bathsheba Beach (Barbados) je oblíbeným místem surfařů a milovníků přírody. Pláž je známá svými vlnami a divokým pobřežím s unikátními skalními útvary, které vytvářejí přirozené bazény. Je ideální pro dobrodružné typy, kteří si chtějí užít aktivní dovolenou.

    Playa Paraiso (Kuba) na ostrově Cayo Largo nabízí nedotčený bílý písek, klidnou vodu a úžasné podmínky pro šnorchlování. Je to ideální místo pro ty, kdo hledají nerušený odpočinek v krásném prostředí.

    V těchto destinacích můžete zažít jedinečné Vánoce a Silvestr u moře a vychutnat si teplé tropické klima spolu s tradičními karibskými oslavami.

    Karibik

    5. Mexiko

    V Mexiku si užijete exotické Vánoce na plážích Cancúnu nebo Playa del Carmen. Místní slaví Vánoce formou průvodů Las Posadas, které ztvárňují hledání přístřeší pro Josefa a Marii. Tyto průvody jsou doprovázeny hudbou, tancem a tradičním jídlem. Navštivte také Tulum nebo Cozumel pro klidnější atmosféru a šnorchlování u korálových útesů.

    Mexiko má celou řadu nádherných pláží podél svého rozsáhlého pobřeží, které jsou ideální pro Vánoce u moře. Playa del Carmen leží na pobřeží Riviera Maya a je oblíbenou volbou pro ty, kdo hledají živé prostředí. Kromě bílého písku a azurové vody nabízí mnoho aktivit, restaurací a obchodů. Návštěvníci mohou podnikat výlety na nedaleký ostrov Cozumel nebo navštívit ekologický park Xcaret.

    Tulum Beach je známá svými vápencovými útesy a mayskými ruinami přímo na pláži. Je to skvělé místo pro klidné lenošení i šnorchlování u korálových útesů. Můžete zde také navštívit nedaleké cenoty (přírodní jeskynní jezírka) nebo džungli.

    Cancún Beach je jednou z nejrušnějších pláží v Mexiku a nabízí širokou škálu zábavy. Pláž je ideální pro vodní sporty, relaxaci i noční život v místních barech a klubech. Zona Hotelera nabízí luxusní resorty a golfová hřiště s krásnými výhledy. Playa Norte (Isla Mujeres) je známá jako jedna z nejlepších pláží na malém ostrově Isla Mujeres. Klidná, průzračná voda a jemný bílý písek poskytují ideální podmínky pro šnorchlování a koupání.

    Playa de los Muertos (Puerto Vallarta) je jednou z nejoblíbenějších pláží na západním pobřeží Mexika. Je to skvělé místo, kde můžete zažít místní atmosféru, ochutnat tradiční jídlo a sledovat nádherný západ slunce.

    Zicatela Beach (Puerto Escondido) je jednou z nejlepších pláží v Mexiku pro surfování. Tato pláž má impozantní vlny a každoročně hostí mezinárodní surfařské soutěže. Playa Maroma je jednou z nejkrásnějších pláží na Riviera Maya. Jemný bílý písek a tyrkysová voda jsou ideální pro šnorchlování a vodní sporty. Pláž je domovem luxusních resortů s exkluzivními službami.

    Tato místa nabízejí jedinečný zážitek Vánoc v exotice, kde se mísí mexické tradice s mezinárodním vlivem.

    Mexiko

    6. Austrálie

    Pokud chcete zažít Vánoce v zahraničí trochu jinak, vydejte se do Austrálie. Sydney pořádá každoroční vánoční koncerty v Hyde Parku a na Bondi Beach se koná oblíbený festival, kde lidé přivítají Vánoce v plavkách. Melbourne má vánoční trhy a světelné show. Obě města nabízejí úchvatné ohňostroje na Nový rok.

    Australie

    7. Jihoafrická republika

    V Jihoafrické republice jsou Vánoce oslavovány uprostřed léta, což znamená, že si užijete slunce a teplo na plážích. Kapské Město pořádá speciální vánoční programy na Table Mountain a vyhlášené silvestrovské oslavy na Victoria & Alfred Waterfront. Vydejte se na safari v Kruger National Park nebo navštivte vinné oblasti v Stellenbosch.

    Ať už se rozhodnete, kam na Vánoce do zahraničí, exotické destinace vám nabízejí jedinečný způsob, jak oslavit svátky v teplém a příjemném prostředí. Dovolená u moře na Vánoce vám umožní prozkoumat jiné kultury a tradiční oslavy, zatímco si vychutnáte klid a relaxaci.

    Kam na Vánoce

    Autor