STUDENT AGENCY Dovolená

Kdy cestovat do Maroka

Kdy je nejlepší čas cestovat do Maroka? Tento článek vám poskytne podrobné informace o počasí a teplotách v Maroku, teplotách moře a počasí v jednotlivých měsících. Přečtěte si náš průvodce a naplánujte si ideální dovolenou.

V tomto článku

    Maroko – jedna z nejlepších surfařských destinací

    Kdy cestovat do Maroka

    Maroko, fascinující země na severozápadě Afriky, nabízí cestovatelům širokou škálu zážitků. Od úchvatných horských krajin Atlasu, přes pouštní duny Sahary až po živá města jako Marrákeš a Casablanca. K plánování ideální dovolené je klíčové pochopit počasí v Maroku a vybrat ten správný čas na návštěvu. Tento článek vám poskytne komplexní přehled o teplotách v Maroku, teplotách moře a počasí v jednotlivých měsících.

    Jaké je v Maroku počasí?

    Počasí v Maroku je ovlivněno různými geografickými a klimatickými faktory. Na pobřeží jsou teploty mírnější, v horách je chladněji a v poušti mohou být teploty extrémní. Celkově je Maroko zemí kontrastů, kde si každý cestovatel najde svou ideální sezónu pro návštěvu. Pobřežní oblasti zažívají mírné zimy a teplá léta, zatímco vnitrozemí má kontinentální klima s horkými léty a chladnými zimami.

    Teploty v Maroku

    Maroko má velmi rozmanité klima, ovlivněné Atlantikem, Středozemním mořem, horami Atlas a Saharou. Na pobřeží jsou teploty mírnější díky vlivu oceánu, zatímco vnitrozemí a jižní oblasti zažívají extrémní teploty, zvláště v létě. Horské oblasti mohou být v zimě velmi chladné a zasněžené. Průměrné teploty v Marrákeši se pohybují od 12 °C v lednu do 37 °C v červenci, zatímco v Casablance je průměrná teplota o něco nižší díky vlivu Atlantiku.

    Teplota moře v Maroku

    Teplota moře v Maroku se mění podle ročního období a geografické polohy. Atlantské pobřeží je chladnější než Středozemní moře. V létě dosahuje teplota moře na pobřeží Atlantiku kolem 22-24 °C, zatímco na severu, u Středozemního moře, může být o něco teplejší. V zimě klesají teploty moře na 16-18 °C. Pláže v Agadiru a Essaouira jsou oblíbené díky svým příjemným teplotám a možnosti surfování.

    Počasí v Maroku

    Počasí v Maroku v jednotlivých měsících

    Leden – Březen

    Začátek roku v Maroku je obecně chladnější, zvláště v severních a horských oblastech. Průměrné denní teploty se pohybují mezi 10-20 °C, v noci mohou klesat až k 5 °C. V jižních oblastech a na pobřeží Atlantiku je mírnější počasí, kde teploty dosahují kolem 15-25 °C. Moře je chladné, s průměrnou teplotou okolo 16 °C. V horách mohou být srážky častější, což je důležité vzít v úvahu při plánování výletů do Atlasu.

    Duben – Červen

    Jaro přináší příjemnější teploty, ideální pro poznávání měst a horských oblastí. Denní teploty stoupají na 20-25 °C, v jižních částech mohou dosahovat až 30 °C. Počasí je většinou suché, což činí tuto dobu ideální pro turistiku a outdoorové aktivity. Teplota moře stoupá na příjemných 18-20 °C. Tento čas je ideální pro návštěvu pouště, protože teploty nejsou tak extrémní jako v létě. Květiny začínají kvést, což dělá krajinu ještě krásnější.

    Červenec – Září

    Letní měsíce jsou v Maroku horké, zejména v centrálních a jižních oblastech, kde teploty často přesahují 40 °C. Na pobřeží je mírněji, s teplotami kolem 25-30 °C. Vysoké teploty mohou být náročné, proto je nejlepší navštěvovat pobřežní města nebo se vydat do hor. Moře je teplé, s teplotou kolem 22-24 °C. V této době je třeba pamatovat na hydrataci a chránit se před sluncem. Festivaly a kulturní akce, jako je slavný Festival umění v Marrákeši, jsou v plném proudu.

    Říjen – Prosinec

    Podzim a začátek zimy přinášejí mírnější teploty a příjemné počasí. Průměrné denní teploty se pohybují mezi 15-25 °C, v jižních oblastech mohou být vyšší. Tento čas je ideální pro návštěvu Sahary a historických měst. Moře zůstává relativně teplé, s teplotami kolem 20 °C. Podzim je také časem sklizně, což přináší možnost ochutnat čerstvé místní produkty a užít si tradiční trhy.

    Sahara | dovolena.cz od STUDENT AGENCY

    Cestování do Maroka nabízí rozmanité zážitky, které se liší podle ročního období. Pro ideální dovolenou je důležité zvážit, jaké aktivity plánujete a jaké teploty vám vyhovují. Jaro a podzim jsou obecně považovány za nejlepší období pro návštěvu, kdy je počasí příjemné a teploty jsou ideální pro objevování tohoto nádherného kouta světa. Letní měsíce jsou vhodné pro ty, kteří hledají teplé pláže a vodní sporty, zatímco zimní měsíce mohou být skvělou příležitostí k návštěvě horských oblastí a užívání si klidnější atmosféry.

    Vydejte se na cestu do Maroka a objevte jeho bohatou historii, fascinující kulturu a nádhernou přírodu v ten správný čas, který vám tento průvodce pomůže vybrat. Nezapomeňte si přibalit vhodné oblečení a připravit se na rozmanité klimatické podmínky, které Maroko nabízí.

    Maroko all inclusive

    Stahuji data

    Autor