STUDENT AGENCY Dovolená

Nejlepší šnorchlování a potápění v Egyptě

Egypt, země plná historických památek a přírodních krás, je také domovem jedněch z nejúchvatnějších potápěčských a šnorchlovacích lokalit světa. Díiy rozsáhlému pobřeží, které lemuje Rudé moře, je Egypt tím pravým rájem pro milovníky podvodního světa. Potápění v Egyptě představuje nádhernou škálu možností, od příležitostí pro začátečníky až po výzvy pro zkušené potápěče. Barevné korálové útesy, tajemné vraky lodí a rozmanitý mořský život – to vše čeká na potápěče, kteří se odváží ponořit do těchto magických vod.

    Marsa Alam: klenot Rudého moře

    Potápění v Marsa Alam v Egyptě je fascinující zážitek. Marsa Alam, oáza klidu a nádherných korálových útesů, je považován za jedno z nejlepších míst pro šnorchlování v Egyptě. Nabízí nádherný svět podmořského života s krásnými a dobře zachovanými korálovými útesy, které jsou domovem barevných ryb, žraloků, želv a dokonce i vzácných dugongů. Vody jsou zde čisté a průzračné, což umožňuje vynikající viditelnost a ideální podmínky pro potápění a šnorchlování. Potápěčská lokalita jako je Elphinstone Reef, umožní potápěčům vidět velké pelagické ryby a další vzácné druhy.

    Marsa Alam, někdy označovaný jako perla Rudého moře, je nejen oblíbeným místem pro milovníky podmořského života, ale také skvělou destinací pro rodinné dovolené. Zdejší vody jsou klidné a čisté, což je ideální pro šnorchlování v Egyptě. Potápěči zde mohou obdivovat rozmanité korálové útesy a setkat se s fascinujícími druhy mořských živočichů. Výhodou Marsa Alam je i snadná dostupnost z místního letiště, což z něj činí ideální destinaci pro potápěče.

    Potápění na lodi v Egyptě, to jsou nezapomenutelné zážitky. Tyto výlety poskytují možnost objevit odlehlé útesy a podvodní jeskyně, které jsou přístupné pouze lodí. Takové potápěčské výpravy často zahrnují pohodlné ubytování na lodi, plné stravování a možnost potápět se v různých lokalitách během jedné dovolené.

    AdobeStock_674702228.webp

    Sharm El Sheikh: Město potápěčů

    Sharm El Sheikh, často nazývaný jako 'Město míru', nabízí širokou škálu potápěčských lokalit, které uspokojí jak nováčky, tak zkušené potápěče. Objevte úchvatný svět pod hladinou, včetně známých vraků a útesů plných barevného mořského života. Tato oblast je také známá svými luxusními resorty a kvalitními potápěčskými službami, což z ní činí ideální místo pro nejlepší potápění v Egyptě.

    Potápěčské safari v Egyptě jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí zažít opravdové dobrodružství. Tyto výpravy umožňují potápěčům strávit několik dní na moři, objevovat různé lokality a užívat si neomezené potápění. Safari často zahrnují noční potápění, což umožňuje potápěčům prozkoumat podmořský svět v jiném světle.

    Vzhledem k rostoucímu zájmu o ochranu mořského prostředí, se ekologické potápění v Egyptě stává stále populárnějším. Mnoho středisek a potápěčských center se nyní zaměřuje na vzdělávání o ochraně mořského života a nabízí kurzy a výpravy s důrazem na ekologické praktiky.

    A jaké jsou ceny potápění v Rudém moři? Potápěči všech úrovní se mohou těšit na dostupné ceny a rozmanité možnosti. Od začátečnických kurzů po pokročilé potápěčské výpravy, cena potápění v Rudém moři je příznivá a přizpůsobená různým rozpočtům. Místní potápěčská centra nabízejí vysoce kvalitní vybavení a zkušené instruktory, což zajišťuje bezpečné a působivé potápěčské zážitky.

    AdobeStock_338470084.webp

    Hurghada, Dahab a El Gouna

    Hurghada, známá svým živým nočním životem a nádhernými plážemi, je také jedním z nejoblíbenějších míst pro potápění v Egyptě. Tato oblast nabízí širokou škálu potápěčských center a škol, což z ní činí ideální místo pro začátečníky. Kromě toho, Hurghada je výchozím bodem pro mnoho potápěčských safari výprav, které objevují méně známé lokality Rudého moře.

    Dahab je vyhledávanou destinací pro pokročilé potápěče díky svým technicky náročnějším lokacím, jako je slavná Modrá díra. Tento útes je pro svou hloubku a strukturu považován za jednu z nejvýznamnějších potápěčských výzev na světě. Dahab nabízí také řadu relaxačních a rekreačních aktivit, včetně jógy a windsurfingu, které doplňují potápěčský zážitek.

    El Gouna, s jejími nádhernými lagunami a luxusními resorty, poskytuje jedinečný potápěčský zážitek. Tato oblast nabízí nejen úchvatné potápěčské podmínky, ale také prvotřídní služby, včetně spa a golfových hřišť. Potápěči zde mohou objevovat podvodní svět v klidu a pohodlí, což činí potápění v Egyptě opravdu luxusním zážitkem.

    Egypt představuje nekonečné možnosti pro šnorchlování a potápění. S jeho nádhernými korálovými útesy, bohatým mořským životem a širokou škálou potápěčských lokalit je toto místo pravým rájem pro všechny milovníky podmořského světa. Ať už jste začátečník nebo zkušený potápěč, Egypt nabízí zážitky, které vám zůstanou v paměti na celý život.

    AdobeStock_395991759.webp

    Autor: Dovolena.cz, 5. 12. 2023

    Autor dovolena.cz.png