STUDENT AGENCY Dovolená

Exotická svatba: Top destinace, kde si říct své „ano“

Svatební obřad v exotickém ráji je snem mnoha párů toužících po romantice, dobrodružství a výjimečném zážitku. Pro ty, kdo chtějí svou lásku zpečetit mimo běžné prostředí, představujeme nejlepší destinace pro jedinečnou svatbu, přinášíme tipy a rady, jak na oficiální obřad, či jen ten symbolický.

V tomto článku

    Exotická svatba

    Mauricius

    Svatba na Mauriciu je snem, který se může stát realitou. Tento tropický ostrov nabízí nejen nádherné pláže, ale i možnost legální svatby uznávané v České republice. Obřady se mohou konat přímo na pláži s výhledem na tyrkysové moře nebo v luxusních zahradách místních hotelů. Mauricius nabízí různé druhy obřadů, od jednoduchých po luxusní, s pestrým doprovodným programem. Cena svatby na Mauriciu se vždy pohybuje v závislosti na rozsahu služeb. .

    Tradiční svatební obřad na Mauriciu je bohatý na kulturní vlivy. Jedním z typických zvyků je tanec sega, doprovázený živou hudbou a barevnými kostýmy, který představuje radost z nového spojení. Svatebčané často vyzdobí oltář a okolní prostor zářivými květinami a místní kuchyně obohatí hostinu o čerstvé plody moře, kari a různé druhy tropického ovoce.

    Mauricius

    Seychely

    Krása Seychel je nedotknutelná. Svatba na Seychelách nabízí tropický ráj a pláže s bílým pískem. Legální svatba na Seychelách je uznávána po celém světě a lze ji uspořádat v hotelových resortech, na privátních ostrovech nebo na menších plážích. Symbolické obřady jsou také k dispozici pro páry, které chtějí opětovně potvrdit své manželské sliby. Ceny závisí na výběru místa a doprovodných službách.

    Tradiční seychelské svatby jsou ovlivněny africkými, francouzskými a kreolskými tradicemi. Jedním z unikátních zvyků je příprava dortu z kokosového mléka, který symbolizuje plodnost a sladký začátek nového života. Místní lidé často přinášejí obětiny mořských plodů a ovoce do chrámu nebo kaple, aby požehnali manželskému páru, zatímco tradiční tanec moutya doplňuje atmosféru oslav.

    Exotická svatba

    Bali

    Na Bali je svatba obklopena klidem exotické přírody a duchovního prostředí. Svatba na Bali je kombinací tradice a moderny, což se odráží v unikátních ceremoniích zahrnujících balijské hudebníky, květinové dekorace a posvěcení hinduistickým knězem. I když místní úřady neumožňují legální svatby zahraničních párů, symbolické obřady jsou dostupné. Ceny svatby na Bali závisí na místě a rozsahu služeb.

    Tradiční svatební obřad na Bali má hluboký duchovní význam. Tradiční obřady obvykle zahrnují balijského kněze, který žehná páru a provází je ceremonií s květinami, rýží a kadidlem. Před obřadem se často koná rituální očištění ve svaté řece nebo chrámové koupeli. Zajímavostí je také rituál „metatah“, kde se páru symbolicky odstraní negativní vlivy prostřednictvím očisty zubů.

    Exotická svatba

    Thajsko

    Thajsko je známé pro svou pohostinnost a bohatou kulturu, a tak se stalo jednou z oblíbených destinací pro exotické svatby. Svatba v Thajsku může být jak legální, tak symbolická. Pláže Phuketu, Ko Samui nebo historické chrámy v Bangkoku poskytují nádherné prostředí. Cena svatby v Thajsku je dána rozsahem služeb, které jsou do obřadu zahrnuty.

    Tradiční thajské svatby jsou plné barvitých rituálů a významných symbolů. Jedním z nich je „rod nam sang,“ kdy rodiče a hosté lijí posvátnou vodu na ruce páru jako požehnání. Dalším tradičním zvykem je „khan maak,“ průvod ženicha do domu nevěsty s dary, obvykle zlatem a ovocem. Svatební pár bývá také posypán rýží jako symbol štěstí a plodnosti.

    Thajsko

    Maledivy

    Na Maledivách se svatby často konají na bílých plážích s tyrkysovým mořem v pozadí, což je skvělý rámec pro exotický obřad. Tradiční maledivská svatba je ovlivněna místními muslimskými zvyky a bohatou námořní historií. Jedním z klíčových prvků je tradiční hudba bodu beru, kdy místní hudebníci hrají na bubny a zpívají při tanci, což dodává svatebnímu obřadu živou a radostnou atmosféru.

    Nevěsta bývá oděná v barevném sarongu a ženich ve slavnostním oděvu, zatímco svatební oltář je zdoben místními květinami a mušlemi. Maledivské svatby často zahrnují také symbolický obřad, při němž se manželský pár spojuje rituálem výměny kokosové palmy nebo květin, což má představovat sílu jejich svazku. Navíc mnoho resortů nabízí tradiční plavbu při západu slunce na dhoni, maledivské plachetnici, jako součást romantické svatební zkušenosti.

    svatba na Maledivách | dovolena.cz od STUDENT AGENCY

    Na co nezapomenout při plánování svatby v exotické destinaci

    • Právní dokumentace. Pro legální svatby jsou nutné dokumenty jako rodný list, pas, potvrzení o způsobilosti k sňatku a případně i rozvodové listiny.
    • Symbolické obřady: Pokud plánujete pouze symbolický obřad, může být jednodušší a levnější, ale nebude mít právní platnost.
    • Počasí: Mějte na paměti sezónní změny počasí. Deštivé období může ovlivnit venkovní obřady.
    • Rozpočet: Plánujte s rozpočtem pro dopravu, ubytování, obřad a případné aktivity. Některé destinace vyžadují povinný poplatek za rezervaci místa.
    • Kulturní zvyklosti: Zjistěte si místní tradice a zvyklosti, abyste zamezili případným nedorozuměním.

    Exotická svatba může být splněným snem, pokud jsou všechny detaily správně naplánovány. Bez ohledu na to, kterou destinaci si vyberete, věnujte pozornost právním záležitostem, počasí a kulturním zvykům, abyste si mohli bez obav užít svůj velký den.

    Exotická svatba

    Autor