STUDENT AGENCY Dovolená

Kdy jet do Dominikánské republiky

Plánujete cestu do Dominikánské republiky a nevíte, kdy je nejlepší čas vyrazit? Přečtěte si o počasí v Dominikáně dle jednotlivých měsíců, kdy je ideální doba na návštěvu, a co konkrétně v jednotlivých obdobích dělat a navštívit.

V tomto článku

    Dominikánská republika

    Kdy jet do Dominikánské republiky?

    Dominikánská republika, oblíbená turistická destinace v Karibiku, nabízí návštěvníkům nádherné pláže, tropické klima a bohatou kulturu. Při plánování cesty je důležité zvážit počasí, které může ovlivnit váš pobyt. Tento článek vám poskytne komplexní přehled o počasí v Dominikánské republice podle jednotlivých měsíců a poradí, kdy je ideální čas na návštěvu, co v jednotlivých obdobích dělat a navštívit.

    Nejlepší čas na návštěvu Dominikánské republiky je od prosince do dubna, kdy jsou teploty příjemné, srážky minimální a počasí ideální pro plážové aktivity. Pokud hledáte méně turistů a nižší ceny, doporučuje se navštívit zemi v období od května do června nebo od září do listopadu, ale mějte na paměti možnost dešťů a hurikánů.

    Počasí v Dominikáně

    Počasí v Dominikánské republice je tropické a vlhké, s celoročně vysokými teplotami. Vlhkost a teplota se mění v průběhu roku, což ovlivňuje ideální dobu pro cestování. Tropické podnebí přináší teplé moře, které je ideální pro koupání a vodní sporty po celý rok.

    Dominikánská republika

    Počasí v Dominikáně dle jednotlivých měsíců

    Leden – březen

    Leden až březen patří mezi nejlepší období pro návštěvu Dominikánské republiky. Počasí je teplé a suché s průměrnými denními teplotami kolem 25-30 °C. V těchto měsících je méně srážek a příjemný vítr zajišťuje osvěžení. Pláže jsou ideální pro relaxaci a vodní sporty.

    Co dělat v Dominikáně v období od ledna do března

    • Pláže Punta Cana: Užijte si relaxaci na jedněch z nejkrásnějších pláží světa.
    • Národní park Los Haitises: Objevujte jeskyně a mangrovy v této nádherné rezervaci.
    • Santo Domingo: Navštivte hlavní město s bohatou historií a koloniální architekturou.

    Duben – červen

    Duben a květen přinášejí mírně vyšší teploty a zvýšenou vlhkost. Průměrné teploty se pohybují kolem 28-31 °C. V květnu začíná období dešťů, což znamená krátké, ale intenzivní srážky. Červen je teplý a vlhký, ale stále vhodný pro cestování. Moře je teplé a ideální pro potápění a šnorchlování.

    Co dělat v Dominikáně v období od dubna do června

    • Samaná: Navštivte tento poloostrov, známý svými nádhernými plážemi a možností pozorování velryb (leden až březen).
    • Pláž Bávaro: Užijte si čisté vody a bílý písek na jedné z nejpopulárnějších pláží.
    • Horská turistika v pohoří Cordillera Central: Vychutnejte si nádherné výhledy a čerstvý vzduch.
    Dominikánská republika, Cap Cana | dovolena.cz do STUDENT AGENCY

    Červenec – září

    Letní měsíce v Dominikánské republice jsou horké a vlhké s teplotami často přesahujícími 30 °C. Toto období je také sezónou hurikánů, které mohou ovlivnit plány na cestování. Navzdory tomu je to stále populární období pro turisty hledající slunečné počasí. Deště jsou častější, ale většinou přicházejí v krátkých, prudkých přeháňkách.

    Co dělat v Dominikáně v období od července do září

    Vodopády Damajagua: Zažijte dobrodružství a adrenalin při skákání a plavání v těchto přírodních vodopádech. La Romana: Prozkoumejte Altos de Chavón, repliku středomořské vesnice z 16. století. Surfování v Cabarete: Využijte ideální podmínky pro surfování a kitesurfing.

    Říjen – prosinec

    Podzim a začátek zimy jsou také vhodnými obdobími pro návštěvu. Říjen a listopad jsou stále teplé, s průměrnými teplotami kolem 28-30 °C. Prosinec přináší příjemné ochlazení, ale stále zůstává dostatečně teplý pro plážové aktivity. Období dešťů končí, a proto je méně srážek a více slunečných dnů.

    Co dělat v Dominikáně v období od října do prosince

    Národní park Jaragua: Prozkoumejte biodiverzitu tohoto parku a navštivte pláž Bahía de las Águilas. Koloniální zóna Santo Domingo: Procházejte se po historických ulicích a objevujte památky UNESCO. Vánoční trhy v Punta Cana: Užijte si sváteční atmosféru a nakupování na místních trzích.

    Dominikánská republika

    Dominikánská republika je destinace, která nabízí krásné počasí téměř po celý rok. Nejlepší období pro návštěvu je od prosince do dubna, kdy jsou podmínky ideální pro plážové aktivity a poznávání země. Mimo hlavní sezónu můžete zažít autentickou atmosféru a klidnější pláže, ale připravte se na možné deště a vlhké počasí.

    Naplánujte si svou cestu do Dominikánské republiky podle informací o počasí a užijte si nezapomenutelnou dovolenou v této krásné karibské zemi. Ať už hledáte relaxaci na pláži, dobrodružství ve vodě nebo poznávání kultury, Dominikánská republika má pro každého něco.

    Dominikána all inclusive

    Stahuji data

    Autor