STUDENT AGENCY Dovolená

Top destinace, kam v zimě za exotikou

Hledáte ideální dovolenou v zimě u moře? Prozkoumejte exotické destinace, kde si užijete teplo, slunce, pláže, moře a letní pohodu během prosince, ledna či února.

Pokud přemýšlíte, kam k moři v zimě, máme pro vás řadu destinací, které stojí za to. Inspirujte se naším přehledem míst, kam na dovolenou za teplem v zimě a zažijte nezapomenutelné zážitky.

V tomto článku

    Jak zvládnout dlouhý let

    Dovolená v prosinci u moře

    Prosinec je obdobím zimních svátků a novoročních oslav, ale může být i příležitostí strávit dovolenou u moře. Zde je několik míst, kde si můžete užít nejlepší dovolenou u moře v prosinci.

    Mexiko

    Na Riviéře Maya v Cancúnu relaxujte na plážích, prozkoumávejte korálové útesy nebo navštivte zábavní park Xcaret. V Tulum kombinujte plážový relax s návštěvou mayských ruin. Milovníci historie by neměli minout Chichén Itzá nebo pyramidy v Coba. Vydejte se na plavbu po ostrovech Isla Mujeres či Cozumel, kde si vyzkoušíte šnorchlování nebo potápění.

    Thajsko

    V prosinci má Thajsko příjemné teploty a slunečné počasí, což z něj činí skvělou destinaci pro dovolenou v prosinci u moře. Na ostrově Phuket si užijete krásné pláže jako Patong, Karon nebo Kata Beach. Věnujte se potápění, šnorchlování nebo se vydejte na výlet do okolních ostrovů, včetně slavného Phi Phi Island. Na Koh Samui se můžete procházet po pláži Chaweng nebo Lamai a vychutnat si thajskou kuchyni. Pro milovníky kultury je tu Bangkok s nádhernými chrámy jako Wat Pho či Grand Palace a plovoucími trhy.

    Kuba

    Dovolená u moře v prosinci na Kubě přináší karibské pláže a bohatou kulturu. Navštivte Havanu s jejím historickým centrem plným koloniální architektury a slavnými americkými veterány. Vydejte se na prohlídku továrny na doutníky nebo si zatančete salsu v některém z barů. V letovisku Varadero na vás čeká 20 kilometrů pláží s jemným pískem a azurovou vodou. Milovníci přírody by neměli minout národní parky Viñales a Topes de Collantes.

    Spojené arabské emiráty

    Dubai a Abú Dhabí jsou v prosinci teplé a ideální na dovolenou u moře. V Dubaji navštivte Burj Khalifa, nejvyšší budovu světa, nebo se projeďte po Dubajské fontáně. Obdivujte Palmu Jumeirah a nakupujte v Dubaj Mall. V Abú Dhabí navštivte Velkou mešitu šejka Zayeda, projděte se po promenádě Corniche a navštivte kulturní centrum Louvre Abu Dhabi. Vyzkoušejte také pouštní safari nebo plavbu po Perském zálivu.

    Dominikánská republika, Cap Cana | dovolena.cz do STUDENT AGENCY

    Dovolená v lednu u moře

    Maledivy

    Maledivy jsou perfektní volbou pro dovolenou u moře v lednu. Vydejte se šnorchlovat s mantami nebo žraloky na atolech jako North Male či Ari Atoll. Relaxujte v luxusních resortech s vilkami na vodě nebo navštivte hlavní město Malé a projděte se po místním tržišti. Prozkoumejte podmořský svět při nočním potápění a pozorujte, jak bioluminiscenční plankton rozsvítí vody oceánu.

    Mauricius

    Na Mauriciu v lednu objevujte pláže jako Trou aux Biches nebo Belle Mare. Vydejte se na výlet do národního parku Black River Gorges a obdivujte Chamarelské vodopády a Sedmibarevnou zemi. Navštivte hlavní město Port Louis s trhy a pevností Fort Adelaide. Prozkoumejte čajové plantáže a užijte si vodní sporty jako windsurfing nebo parasailing.

    Bali

    Bali je rájem pro milovníky kultury a přírody. Navštivte chrámy jako Tanah Lot, který stojí na útesu u moře, nebo Uluwatu s opicemi. V Ubudu objevte místní řemesla a navštivte opičí les. Zastavte se u rýžových teras Tegalalang a vydejte se na sopku Batur. Pláže jako Kuta a Seminyak jsou ideální pro surfování.

    Jižní Afrika

    Kapské Město nabízí krásné pláže jako Clifton a Camps Bay. Navštivte Table Mountain lanovkou nebo podnikněte pěší túru. Prohlédněte si mys Dobré naděje nebo si užijte safari v národním parku Kruger. Pro milovníky vína je zde oblast Stellenbosch s množstvím vinařství.

    Rodinná dovolené v exotice

    Dovolená v únoru u moře

    Srí Lanka

    Srí Lanka nabízí bohatou kulturu a nádhernou přírodu. Na plážích jako Unawatuna nebo Mirissa můžete relaxovat nebo pozorovat velryby. Navštivte chrám Zubu zubu v Kandy a obdivujte starověká města Polonnaruwa a Anuradhapura. Vydejte se do hor na čajové plantáže v Ella nebo na safari v národním parku Yala.

    Seychely

    Seychely jsou rájem pro relaxaci na plážích s bílým pískem a průzračnou vodou. Navštivte hlavní ostrov Mahé s pláží Beau Vallon nebo menší ostrovy Praslin a La Digue. Prozkoumejte tropické pralesy v národním parku Morne Seychellois nebo relaxujte na pláži Anse Source d'Argent.

    Vietnam

    Phu Quoc nabízí písečné pláže, vodopády a krásné potápěčské lokality. V Nha Trang si užijte vodní sporty a návštěvu pagod nebo si vydejte se na ostrov Monkey Island. Vydejte se také do Hanoje nebo Ho Či Minova Města za památkami.

    Dominikánská republika

    Punta Cana nabízí luxusní resorty, bílý písek a vodní sporty. Navštivte Santo Domingo s koloniálními památkami nebo se vydejte na poloostrov Samaná za velrybami.

    Dominikánská republika

    Kam v zimě na dovolenou k moři s dětmi

    Kanárské ostrovy

    Na Tenerife si užijete zábavu v Siam Parku nebo Loro Parque. Vydejte se na Pico del Teide nebo relaxujte na plážích Playa de las Teresitas. Gran Canaria nabízí pláže Maspalomas a Playa del Inglés a Aqualand.

    Kypr

    Projděte se historickými ulicemi Nikósie nebo si užijte rodinnou atmosféru v Limassolu s hrady a muzei. Pláže jako Nissi Beach a Coral Bay jsou bezpečné pro děti.

    Dubaj

    Dubaj je rodinným rájem díky atrakcím jako IMG Worlds of Adventure nebo Legoland. Navštivte Dubajskou fontánu nebo Dubai Aquarium.

    Florida

    Navštivte Orlando s Walt Disney World a Universal Studios. Užijte si také pláže Clearwater Beach nebo Daytona Beach.

    Průvodce po Tenerife

    Kam v zimě k moři levně

    Egypt

    V Hurghadě nebo Šarm aš-Šajchu si užijte cenově dostupné resorty s potápěním a výlety do pouště. Navštivte Luxor nebo Káhiru s pyramidami.

    Turecko

    Antalya a Alanya nabízejí historické památky, pláže a tradiční trhy. V Istanbulu obdivujte Modrou mešitu a Hagia Sophia.

    Kapverdy

    Ostrovy jako Sal a Boa Vista nabízejí nádherné pláže s mírným podnebím a levnými ubytováními.

    Ať už plánujete dovolenou u moře v prosinci, v lednu nebo v únoru, existuje spousta míst, kde můžete uniknout zimnímu chladu. Od exotiky na tropických ostrovech po kulturní zážitky v arabských zemích, výběr je široký. Pokud přemýšlíte, kam na dovolenou v zimě k moři, vybírejte z našich tipů a užijte si teplo a slunce uprostřed zimních měsíců!

    Tipy kam v zimě za exotikou

    Stahuji data

    Autor