STUDENT AGENCY Dovolená

Který z Kanárských ostrovů stojí za návštěvu?

Plánujete dovolenou na Kanárech a nevíte, který ostrov stojí za návštěvu? Zjistěte, které jsou nejhezčí ostrovy Kanár a který je nejteplejší a největší. Naplánujte si svou ideální dovolenou.

V tomto článku

    Největší z Kanárských ostrovů: Průvodce po Tenerife

    Který z Kanárských ostrovů stojí za návštěvu?

    Kanárské ostrovy, ležící v Atlantském oceánu u severozápadního pobřeží Afriky, představují oblíbenou turistickou destinaci díky svému příjemnému podnebí a rozmanité krajině. Každý z ostrovů nabízí něco jedinečného a je ideálním místem pro různé typy dovolených. Tento článek vám pomůže rozhodnout, který z Kanárských ostrovů stojí za návštěvu, a představí nejhezčí, nejteplejší a největší ostrovy Kanárských ostrovů.

    Tenerife: Největší z Kanárských ostrovů

    Tenerife je největší z Kanárských ostrovů a nabízí širokou škálu aktivit a atrakcí. Dominantou ostrova je národní park Teide, kde se nachází sopka Pico de Teide, nejvyšší hora Španělska. Tenerife je ideální pro milovníky přírody, turistiky a plážové dovolené. Pláže jako Playa de las Américas a Playa del Duque jsou oblíbenými destinacemi pro slunění a vodní sporty.

    Gran Canaria: Ostrov pro každého

    Gran Canaria je známá svou rozmanitostí a nabízí něco pro každého. Hlavní město Las Palmas je rušné kulturní centrum s bohatou historií. Pláže jako Maspalomas a Playa del Inglés jsou ideální pro rodiny a milovníky vodních sportů. Gran Canaria je také domovem pro nádherné přírodní scenérie, jako jsou duny Maspalomas a horské oblasti v centrální části ostrova.

    Lanzarote: Sopečná krása

    Lanzarote se vyznačuje jedinečnou sopečnou krajinou a je známá svými černými plážemi a dramatickými scenériemi. Národní park Timanfaya je jednou z hlavních atrakcí, kde můžete vidět fascinující sopečné útvary a geotermální jevy. Lanzarote je ideální pro ty, kteří hledají klidnější dovolenou a rádi objevují přírodní krásy.

    Fuerteventura: Nejhezčí pláže

    Fuerteventura je známá svými nádhernými plážemi s bílým pískem a křišťálově čistou vodou. Pláže jako Playa de Sotavento a Corralejo jsou ideální pro relaxaci a vodní sporty. Fuerteventura je také oblíbená mezi surfaři a kitesurfaři díky svým ideálním podmínkám. Ostrov nabízí klidnou atmosféru a je perfektní pro ty, kteří hledají únik od ruchu velkých turistických center.

    Průvodce po Tenerife

    La Palma: Ostrov pro turisty

    La Palma, známá také jako "La Isla Bonita", je rájem pro milovníky turistiky. Ostrov je zapsán na seznamu UNESCO jako biosférická rezervace a nabízí nádherné turistické stezky, které vás provedou přes husté lesy, sopečné krátery a dramatické pobřežní útesy. Národní park Caldera de Taburiente je jednou z hlavních atrakcí, kde můžete obdivovat impozantní sopečný kráter.

    La Gomera: Klid a příroda

    La Gomera je ideálním místem pro ty, kteří hledají klid a přírodní krásy. Ostrov je známý svým unikátním prastarým lesem Garajonay, který je zapsán na seznamu UNESCO. La Gomera nabízí nádherné turistické stezky a je oblíbená mezi milovníky pěší turistiky. Ostrov si zachovává autentickou atmosféru a je méně turisticky vytížený než větší ostrovy.

    El Hierro: Nezapomenutelné dobrodružství

    El Hierro, nejmenší z Kanárských ostrovů, je ideálním místem pro dobrodruhy a milovníky přírody. Ostrov je známý svou biodiverzitou a nabízí jedinečné podmínky pro potápění. Podmořský svět El Hierro je bohatý na korálové útesy a různé druhy mořských živočichů. El Hierro je také známý svou ekologickou udržitelností a je ideálním místem pro ty, kteří chtějí zažít nedotčenou přírodu.

    Průvodce po Tenerife

    Nejteplejší a nejhezčí?

    Nejteplejší ostrov Kanárských ostrovů

    Fuerteventura je obecně považována za nejteplejší ostrov Kanárských ostrovů díky svému suchému a slunečnému podnebí. Ostrov nabízí příjemné teploty po celý rok, což z něj činí ideální destinaci pro ty, kteří hledají teplé počasí a krásné pláže.

    Který je nejhezčí ostrov Kanárských ostrovů?

    Volba nejhezčího ostrova Kanárských ostrovů závisí na individuálních preferencích. Každý ostrov má své jedinečné kouzlo a nabízí různé zážitky. Lanzarote se svými sopečnými scenériemi, Fuerteventura s nádhernými plážemi a La Palma s úchvatnou přírodou – všechny tyto ostrovy stojí za návštěvu.

    Průvodce po Tenerife

    Každý z Kanárských ostrovů nabízí jedinečné zážitky a stojí za návštěvu. Tenerife a Gran Canaria jsou ideální pro ty, kteří hledají rozmanitost a rušný noční život, zatímco Lanzarote a Fuerteventura lákají svou přírodní krásou a klidnější atmosférou. La Palma a La Gomera jsou rájem pro turisty a milovníky přírody, zatímco El Hierro nabízí nezapomenutelné dobrodružství a nedotčenou přírodu.

    Naplánujte si svou cestu podle tohoto průvodce a objevte kouzlo Kanárských ostrovů. Každý z nich má co nabídnout a zanechá ve vás nezapomenutelné vzpomínky.

    Dovolená na Kanárských ostrovech

    Stahuji data

    Autor