STUDENT AGENCY Dovolená

Průvodce nejkrásnějšími plážemi Mexika

Mexiko je země známá svou bohatou kulturou, chutným jídlem a samozřejmě i ohromujícími plážemi. Na pobřeží Atlantského oceánu, Mexického zálivu a Tichého oceánu najdeme ráje plné bílého písku, tyrkysové vody a skvělých letovisek. Zde je průvodce nejznámějšími a nejkrásnějšími plážemi Mexika, které byste měli při své příští dovolené rozhodně navštívit.

V tomto článku

    Nejkrásnější pláže mexika

    Pláž Playa Maroma

    Playa Maroma je často považována za jednu z nejkrásnějších pláží v Mexiku a dokonce na světě. Nachází se na Riviera Maya na východním pobřeží, pouhých 15 kilometrů severně od Playa del Carmen. Tato pláž nabízí jemný, bílý písek, křišťálově čistou vodu a klidnou atmosféru, díky níž je oblíbená mezi páry a cestovateli, kteří hledají klid.

    Aktivity zde zahrnují šnorchlování, potápění nebo plavbu na katamaránu. Luxusní resorty, jako je El Dorado Maroma nebo Belmond Maroma Resort & Spa, přispívají k prestižní reputaci tohoto místa. Pro ty, kteří hledají autentický zážitek, je k dispozici také možnost navštívit nedaleké ekologické parky a přírodní rezervace.

    Nejkrásnější pláže mexika

    Pláž Tulum

    Město Tulum je proslulé svými archeologickými nalezišti a plážemi s měkkým pískem a tyrkysovou vodou. Pláže v Tulumu jsou jedny z nejpopulárnějších na celém mexickém pobřeží, přičemž návštěvníci zde mohou kombinovat relaxaci na pláži s poznáváním starobylých mayských ruin.

    Playa Paraíso je pravděpodobně nejznámější pláží v této oblasti, známá svým jemným pískem a možností šnorchlování u korálových útesů. Večer si turisté mohou vychutnat vynikající místní kuchyni v mnoha restauracích a užít si uvolněnou atmosféru pláže.

    Nejkrásnější pláže mexika

    Pláž Cancun

    Cancun je synonymem pro zábavu a pláže v Mexiku. Zde najdeme 22 kilometrů dlouhý pobřežní pruh, který nabízí některé z nejlepších mexických pláží. Playa Delfines s širokým výhledem na oceán a vlnami ideálními pro surfování je jedním z hlavních bodů zájmu.

    Cancun nabízí také bezpočet hotelů a letovisek, včetně all-inclusive rezortů, které poskytnou veškeré potřebné vybavení pro luxusní dovolenou. Golf, vodní sporty, noční život a výlety na nedaleké ostrovy Cozumel a Isla Mujeres jsou zde samozřejmostí.

    Nejkrásnější pláže mexika

    Pláž Playa del Carmen

    Playa del Carmen se nachází na pobřeží Karibského moře a je oblíbenou destinací nejen pro své krásné pláže, ale také pro rozmanitost aktivit. Na pláži Mamitas Beach je mnoho restaurací, klubů a barů, které dodávají místu živou atmosféru.

    Voda je zde ideální pro potápění, šnorchlování nebo rybaření. Hlavní ulice, 5th Avenue, je obklopena butiky a obchody se suvenýry, které osloví ty, kdo rádi nakupují během dovolené.

    Nejkrásnější pláže mexika

    Pláž Puerto Escondido

    Puerto Escondido na tichomořském pobřeží Oaxaky je surfovací ráj díky Playa Zicatela, kde se konají mezinárodní surfové soutěže. Milovníci plážové kultury zde ocení nejen dobré vlny, ale i noční život a místní restaurace.

    Klidnější pláž, Carrizalillo Beach, je ideální pro plavání a relaxaci. Je dostupná jen po schodech, což dodává místu nádech odlehlého ráje.

    Nejkrásnější pláže mexika

    Pláž Akumal

    Akumal, což znamená „země želv“ v mayském jazyce, je jednou z nejlepších pláží pro šnorchlování s mořskými želvami. Tato malá komunita mezi Playa del Carmen a Tulumem má půvabné zátoky, kde můžete pozorovat želvy a další mořský život v jejich přirozeném prostředí.

    Zdejší Half Moon Bay a Yal-ku Lagoon jsou perfektní pro rodiny, které hledají klidnou vodu, zatímco Akumal Bay nabízí turistům šnorchlování mezi želvami.

    Nejkrásnější pláže mexika

    Pláž Isla Mujeres

    Ostrov Isla Mujeres je malý karibský ráj nedaleko Cancunu, známý pro svou Playa Norte. Tato pláž je oceňována pro svou mělkou, průzračnou vodu a jemný písek, což z ní dělá ideální místo pro plavání a odpočinek.

    Na ostrově je také přírodní rezervace želv a možnost vyrazit na šnorchlovací výlety ke korálovým útesům, které obklopují ostrov. Isla Mujeres je tichým a klidným útočištěm, kde se můžete ponořit do místní kultury a chutné kuchyně.

    Mexické pláže jsou rozmanité a poskytují unikátní zážitky pro všechny typy cestovatelů. Ať už hledáte klidné útočiště jako Playa Maroma, bohatou kulturu Tulumu nebo zábavnou atmosféru Cancunu, Mexiko má pro vás něco speciálního.

    Nejkrásnější pláže mexika

    Tipy na all inlcusive dovolenou v Mexiku

    Stahuji data

    Autor