STUDENT AGENCY Dovolená

Kam na exotickou dovolenou snů?

Existuje mnoho krásných a fascinujících míst na světě, která lákají cestovatele hledající tip na exotickou dovolenou plnou dobrodružství, relaxace a jedinečných zážitků. Vybrali jsme pro vás několik destinací, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Při výběru je důležité zvážit nejen přírodní krásy a kulturní bohatství, ale také vaši představu o ideálním způsobu trávení dovolené.

V tomto článku

    Vietnam

    Bora Bora a Thajsko

    Bora Bora, to je skutečný raj na zemi! Bora Bora je jedním z nejznámějších a nejkrásnějších ostrovů Francouzské Polynésie. Díky tyrkysovým lagunám, bílým plážím a korálovým útesům je ostrov opravdovým rájem pro všechny, kdo hledají exotickou dovolenou snů. Prozkoumejte bohatý podmořský svět korálových útesů a pozorujte barevné ryby, žraloky a rejnoky. Vydejte se na výlet lodí kolem laguny, užijte si koupání a odpočívejte na malých ostrůvcích zvaných motu.

    Vyzkoušejte paddleboarding, windsurfing nebo jízdu na kajaku. Projděte se k úpatí hory Otemanu nebo si objednejte jeep tour pro jedinečné výhledy na celý ostrov. Navštivte vesnice, tržiště a užijte si tradiční polynéskou kuchyni. Odpočívejte v luxusních resortech nebo si vychutnejte masáže a spa procedury s výhledem na lagunu.

    Resort snů: Four Seasons Resort Bora Bora

    Luxusní resort Four Seasons s vilami na kůlech postavenými přímo nad lagunou a soukromými bazény je dechberoucí. Hosty uchvátí jedinečný výhled na slavnou horu Otemanu, vynikající kuchyně a relaxační lázně. Resort nabízí také soukromé pláže a organizované výlety na prozkoumání laguny i okolních ostrovů.

    Pláž snů na Bora Bora: Matira Beach

    Matira Beach je považována za nejkrásnější pláž na Bora Bora díky jemnému bílému písku a mělkým vodám laguny. Ideální místo pro koupání, šnorchlování nebo prosté relaxování pod palmami. Matira Beach je také známá svými úchvatnými západy slunce, které zde vytvářejí romantickou atmosféru.

    Exotická dovolená, Bora Bora

    Thajsko: Země úsměvů a barev

    Thajsko je jednou z nejoblíbenějších exotických destinací pro cestovatele z celého světa. Tato země nabízí bohatství zážitků, od rušných ulic Bangkoku, přes starobylé chrámy v Ayutthaye, až po bílé pláže v jižních oblastech. Vyzkoušejte tradiční thajské masáže, projděte se tržištěm s čerstvým ovocem a ochutnejte pouliční jídlo, které si získalo světovou slávu. Pro ty, kteří hledají tip na exotickou dovolenou plnou klidu, jsou zde klidné pláže ostrovů Koh Samui, Koh Tao nebo Phi Phi. Můžete se vydat za šnorchlováním, potápěním nebo si užít západy slunce na pláži s koktejlem v ruce.

    Resort snů v Thajsku: Six Senses Yao Noi

    Tento luxusní resort na ostrově Yao Noi poskytuje nádherný výhled na slavné vápencové útesy Phang Nga Bay. Vily s vlastním bazénem jsou zasazené do tropického prostředí a nabízejí soukromí a pohodu, doplněné špičkovou kuchyní a wellness centrem.

    Pláž snů v Thajsku: Railay Beach

    Tato pláž na pevninské části provincie Krabi je přístupná pouze lodí, což jí dodává nedotčený charakter. Bílý písek, průzračná voda a dramatické útesy vytvářejí atmosféru, kterou oceňují jak dobrodruzi, tak ti, kdo hledají odpočinek.

    Thajsko | Dovolená od STUDENT AGENCY

    Bali a Maledivy

    Bali, rajský ostrov s bohatou kulturou! Bali je známý pro své nádherné pláže, surfování, rýžová políčka a duchovní atmosféru. Navštivte chrámy Tanah Lot nebo Uluwatu, vydejte se na túru k vulkánu Mount Batur a poznejte místní kulturu v uměleckém městě Ubud. Pokud se rozhodujete, kam v létě na exotickou dovolenou, Bali je díky svému počasí ideální destinací. Relaxujte na plážích, nebo objevujte vodopády a horké prameny ve vnitrozemí.

    Resort snů na Bali: Four Seasons Resort Bali at Sayan

    Ležící v srdci džungle nedaleko uměleckého města Ubud, nabízí tento resort ubytování v tradičních vilách, které se vznášejí nad řekou Ayung. Součástí jsou lázně a restaurace s výhledem na rýžová políčka.

    Pláž snů na Bali: Nusa Dua Beach

    Tato pláž na jihu ostrova je známá díky svému jemnému písku, klidným vlnám a luxusním hotelům. Nabízí možnost vodních sportů, rodinné zázemí a skvělou infrastrukturu.

    chrámy na Bali | dovolena.cz od STUDENT AGENCY

    Maledivy: Tropický ráj na vodě

    Když se řekne kam za exotickou dovolenou, mnoho lidí si představí bílé pláže, azurovou vodu a luxusní bungalovy na vodě. Přesně takové jsou Maledivy. Tento tropický ráj nabízí luxusní ubytování, skvělé potápění a šnorchlování v korálových útesech a špičkovou kuchyni. Maledivy jsou ideální volbou pro ty, kteří chtějí utéct od každodenního shonu a ponořit se do absolutního klidu. Můžete zde prozkoumat bohatý podmořský svět, nebo si jen užívat pohodu na pláži.

    Resort snů na Maledivách: Soneva Fushi

    Tento resort v atolu Baa nabízí privátní vilky rozeseté v husté džungli nebo přímo na pláži. Hosté zde mohou vyzkoušet potápění v nedotčených vodách chráněného biosférického území.

    Pláž snů na Maledivách: Fulhadhoo Beach

    Fulhadhoo Beach, daleko od hlavních turistických tras, je oázou klidu. Díky čistotě a průzračné vodě je ideální pro šnorchlování a lenošení v tichu malého ostrova.

    Maledivy

    Kostarika a Zanzibar

    Kostarika je rájem pro milovníky přírody a dobrodružství. Země nabízí husté pralesy, sopky, pláže i bohatou faunu. Vydejte se na výlet do národního parku Arenal, kde můžete obdivovat aktivní sopku a horké prameny, nebo prozkoumejte korálové útesy a mangrovové lesy národního parku Cahuita. Kromě přírodních krás se zde setkáte s přátelskými lidmi a jedinečnou kulturou. Kostarika je také známá svým udržitelným přístupem k životnímu prostředí, což z ní činí ideální destinaci pro ekologicky zaměřené cestovatele.

    Resort snů na Kostarice: Nayara Tented Camp

    Tento resort blízko sopky Arenal nabízí ubytování v luxusních stanech v džungli s výhledem na vulkán. Hosté mohou relaxovat v bazénech napájených horkými prameny a prozkoumat krásy deštného pralesa.

    Pláž snů na Kostarice: Playa Manuel Antonio

    Součást národního parku Manuel Antonio, Playa Manuel Antonio je rájem s bílým pískem, kde se setkává tropická džungle a oceán. Přírodní krása a přítomnost divoké zvěře ji dělají nezapomenutelnou.

    Exotická dovolená, Kostarika

    Zanzibar: Exotický únik do Afriky

    Zanzibar je synonymem pro nádherné pláže s bílým pískem a tyrkysovou vodou. Pokud vás láká poznat kam v létě na exotickou dovolenou s nádechem africké kultury, Zanzibar je skvělou volbou. Ostrovní archipelag nabízí úchvatné západy slunce, možnosti šnorchlování a potápění, stejně jako možnost poznat historii starého města Stone Town. Zanzibar je také proslulý produkcí koření, takže se můžete vydat na „spice tour“ a poznat místní vůně i chutě.

    Resort snů na na Zanzibaru: Mnemba Island Lodge

    Tento exkluzivní resort na malém soukromém ostrově Mnemba, pár kilometrů od hlavního ostrova, nabízí ubytování v jednoduchých, ale luxusních bungalovech s vlastní pláží a vynikajícími možnostmi potápění.

    Pláž snů na Zanzibaru: Nungwi Beach

    Na severním cípu Zanzibaru je Nungwi Beach známá svou kombinací tyrkysové vody, jemného písku a bohatého nočního života. Nabízí skvělé možnosti potápění, šnorchlování i rybaření.

    Zanzibar Nungwi Beach| Dovolená od STUDENT AGENCY

    Japonsko a Seychely

    Japonsko: Směs moderna a tradice. Pro ty, kteří hledají tipy na exotickou dovolenou s kulturním zážitkem, je Japonsko jasnou volbou. Navštivte moderní metropoli Tokio, kde se střetává současná technologie s historickými svatyněmi, nebo vyrazte do Kyota za tradičními čajovými obřady a slavnými zahradami. Japonsko nabízí úchvatnou přírodu, ať už je to kvetoucí sakura na jaře, nebo barevné listí podzimu. Pokud hledáte kam za exotickou dovolenou, kde se snoubí kultura, technologie a přírodní krásy, Japonsko vás nadchne.

    Resort snů v Japonsku: Amanemu

    Nachází se na pobřeží Shima v oblasti Ise-Shima a je inspirován japonskými ryokany. Resort nabízí tradiční lázně onsen s horkými prameny, špičkovou kuchyni a výhled na záliv Ago.

    Pláž snů v Japonsku: Yonaha Maehama Beach

    Na ostrově Miyako v prefektuře Okinawa se rozkládá pláž s jemným bílým pískem a klidnou průzračnou vodou. Je ideální pro plavání, windsurfing a lenošení pod palmami.

    Exotická dovolená, Japonsko

    Seychely

    Seychely jsou synonymem pro luxusní exotickou dovolenou s překrásnými plážemi, průzračnou vodou a nedotčenou přírodou. Ostrovy představují ráj pro ty, kteří hledají únik od všedního života.

    Resort snů na Seychelách: North Island Resort

    Exkluzivní resort na privátním ostrově s pouhými 11 vilami, poskytujícími maximální soukromí. Vily jsou vybaveny soukromými bazény, a hosté mají přístup k personalizovaným službám a aktivitám. Resort je obklopen tropickou přírodou a korálovými útesy ideálními pro šnorchlování a potápění.

    Pláž snů na Seychelách: Anse Source d'Argent

    Považovaná za jednu z nejkrásnějších pláží světa díky svým hladkým žulovým balvanům, bílému písku a klidné tyrkysové vodě. Nachází se na ostrově La Digue a je obklopena tropickými palmami. Ideální místo pro klidné plavání, opalování nebo romantické procházky při západu slunce.

    Exotická dovolená, Seychely

    Dominikána, Bali, Srí Lanka

    Dominikánská republika je známá pro své pohostinné obyvatele, bohatou kulturu a nádherné karibské pláže. Kromě vodních sportů zde můžete vyrazit na prohlídku měst plných historie nebo objevovat tropické pralesy.

    Resort snů v Dominikáně: Amanera

    Luxusní resort na severním pobřeží s výhledem na Playa Grande. Vily a casitas jsou obklopeny tropickými lesy a nabízejí výhled na oceán. Hosté mohou využít lázeňské služby, golfové hřiště nebo si užít soukromé lekce jógy.

    Pláž snů v Dominikáně: Playa Rincon

    Nedotčená pláž v zátoce Samaná s křišťálově čistou vodou a jemným pískem. Obklopena horami a palmami, což jí dodává přirozený půvab. Pláž je vhodná pro šnorchlování, opalování nebo poznávání místních pokrmů v plážových restauracích.

    Dominikánská republika, Cap Cana | dovolena.cz do STUDENT AGENCY

    Bali: Ostrov Bohů

    Bali, známý jako ostrov bohů, je tropickým rájem, který kombinuje nádherné pláže, bujnou džungli, rýžová políčka a sopečné vrcholy. Očaruje návštěvníky svou bohatou kulturou, tradičními chrámy a pohostinností místních obyvatel. Ať už hledáte dobrodružství při surfování na vlnách, relaxaci v luxusních resortech nebo duchovní zážitky v chrámových komplexech, Bali nabízí směs zážitků, které se vám vryjí do srdce. Nabízí pestrou škálu aktivit, od surfování a potápění po návštěvy chrámů a tradičních vesnic.

    Resort snů na Bali: Four Seasons Resort Bali at Sayan

    Luxusní resort v džungli s výhledem na řeku Ayung poblíž Ubudu. Vily inspirované tradičním balijským stylem mají vlastní bazény a poskytují dokonalé soukromí. Hosté si mohou užít lázně, jógu, nebo poznat místní kulturu na výletech do okolí.

    Pláž snů na Bali: Nusa Dua Beach

    Jemná písčitá pláž s klidnou vodou, vhodná pro rodiny a rekreační koupání. Nachází se v oblasti plné luxusních resortů, ale stále si zachovává svůj přírodní ráz. Pláž nabízí skvělé podmínky pro vodní sporty, jako je windsurfing nebo potápění.

    Srí Lanka: Perla Indického oceánu

    Srí Lanka okouzluje návštěvníky svou neuvěřitelnou rozmanitostí. Ostrov, který má bohatou historii sahající tisíce let zpět, nabízí starobylé chrámy, královská města a kolonialní pevnosti. Uprostřed tohoto kulturního dědictví se rozprostírá svěží příroda – nekonečné čajové plantáže, deštné pralesy a divoká zvířata v národních parcích.

    Na jihu čekají zlaté písečné pláže, klidné laguny a skvělá místa pro surfování, zatímco v horách stoupají chladné vrcholy nad mlžnými údolími. Ochutnejte exotickou kuchyni, poznejte pohostinnost místních obyvatel a objevujte jejich bohaté tradice a slavnosti. Srí Lanka je destinace pro každého – ať už hledáte dobrodružství, relaxaci nebo duchovní obnovu.

    Resort snů na Srí Lance: Amanwella

    Luxusní resort ve stylu minimalistického designu se nachází poblíž Tangalle. Nabízí apartmány s výhledem na pláž, bazénem a otevřeným uspořádáním. Hosté zde mohou relaxovat ve spa, zúčastnit se lekcí jógy nebo vyrazit na safari do národního parku.

    Pláž snů na Srí Lance: Unawatuna Beach

    Pláž s jemným zlatým pískem a klidnou vodou, chráněná korálovým útesem. Nabízí příjemné podmínky pro koupání, šnorchlování a potápění. Pláž je známá také svou noční scénou a okolními restauracemi nabízejícími čerstvé mořské plody.

    Srí Lanka

    Ať už se rozhodujete kam vyrazit na exotickou dovolenou, nebo hledáte tipy na exotickou destinaci v letních měsících, zmíněné země nabízejí jedinečnou směs dobrodružství, relaxace a kulturních zážitků. Každá z nich má své kouzlo a zajistí pro vás nezapomenutelné vzpomínky. Stačí jen vybrat tu, která nejlépe odpovídá vašim cestovatelským snům.

    Autor