STUDENT AGENCY Dovolená

Lanzarote od A do Z: Nejlepší zážitky a aktivity pro nezapomenutelnou dovolenou

Lanzarote, jedinečný sopečný ostrov v Atlantském oceánu, nabízí nekonečné možnosti zážitků a aktivit. Přečtěte si o nejlepších místech na Lanzarote, od nádherných pláží a unikátních přírodních útvarů po adrenalinové vyžití a kulturní památky. Poznejte Lanzarote.

V tomto článku

    Lanzarote od A do Z

    Lanzarote od A do Z

    Lanzarote, jeden z nejkrásnějších Kanárských ostrovů, láká návštěvníky svou jedinečnou sopečnou krajinou, nádhernými plážemi a pestrou nabídkou aktivit. Ať už hledáte relaxaci na pláži, dobrodružství v přírodě nebo kulturní zážitky, Lanzarote nabízí něco pro každého. Tento článek vás provede nejlepšími zážitky a aktivitami, které byste na své dovolené neměli vynechat.

    Lanzarote Costa Teguise

    Costa Teguise, jedno z hlavních turistických středisek na Lanzarote, je ideálním místem pro rodiny a milovníky vodních sportů. Nabízí široké pláže, jako je Playa de las Cucharas, která je oblíbená mezi windsurfaři. V oblasti najdete také golfové hřiště Costa Teguise Golf, které nabízí krásné výhledy a výzvy pro golfisty všech úrovní.

    Puerto del Carmen Lanzarote

    Puerto del Carmen je jedním z nejživějších letovisek na Lanzarote. Tato oblast je známá svými dlouhými plážemi, jako je Playa Grande, a bohatým nočním životem. Kromě relaxace na pláži můžete navštívit také místní trhy, restaurace a bary, které nabízejí autentickou kanárskou kuchyni a zábavu.

    Pláže na Lanzarote

    Lanzarote se pyšní nádhernými plážemi s bílým i černým pískem. Mezi nejznámější patří Playa de Papagayo, která je součástí přírodní rezervace a nabízí křišťálově čistou vodu a klidné prostředí. Další oblíbenou pláží je Playa Flamingo, která je ideální pro rodiny díky své mělké a chráněné vodě.

    Lanzarote Papagayo

    Playa de Papagayo je jednou z nejkrásnějších pláží na Lanzarote. Nachází se v přírodní rezervaci Los Ajaches a je známá svým zlatým pískem a tyrkysovou vodou. Pláž je ideální pro plavání, šnorchlování a relaxaci v klidném prostředí.

    Léto na Lanzarote

    Léto na Lanzarote je ideální čas pro dovolenou díky teplému a suchému počasí. Průměrné teploty se pohybují kolem 25-30 °C, což je ideální pro plážové aktivity, turistiku a další venkovní činnosti. Léto je také obdobím mnoha festivalů a kulturních akcí, které vám umožní poznat místní kulturu a tradice.

    Lanzarote od A do Z

    Kam na výlety na Lanzarote

    Lanzarote nabízí mnoho možností výletů, které vám umožní objevovat krásy ostrova. Navštivte národní park Timanfaya, kde můžete vidět fascinující sopečné krátery a geotermální jevy. Dalším nezapomenutelným zážitkem je návštěva Jameos del Agua, unikátního komplexu vytvořeného v sopečném tunelu, který navrhl slavný architekt César Manrique.

    Playa Flamingo Lanzarote

    Playa Flamingo, nacházející se na jižním pobřeží ostrova, je ideální pláž pro rodiny. Nabízí jemný bílý písek a mělké vody, které jsou perfektní pro děti. Pláž je chráněná před vlnami a poskytuje bezpečné prostředí pro plavání a šnorchlování.

    Golf Lanzarote

    Lanzarote je také skvělou destinací pro milovníky golfu. Na ostrově najdete několik kvalitních golfových hřišť, jako je již zmíněné Costa Teguise Golf nebo Lanzarote Golf v Puerto del Carmen. Obě hřiště nabízejí krásné výhledy na sopečnou krajinu a oceán.

    Jameos del Agua Lanzarote

    Jameos del Agua je jedním z nejunikátnějších míst na Lanzarote. Tento kulturní a turistický komplex byl vytvořen v sopečném tunelu a zahrnuje jeskynní jezírko, koncertní sál a restauraci. Místo je známé také díky bílým slepým krabům, kteří žijí v jezírku.

    Surf trip Lanzarote

    Lanzarote je rájem pro surfaře díky svým ideálním podmínkám a krásným plážím. Famara je jedním z nejlepších míst pro surfování na ostrově, s dlouhými písečnými plážemi a skvělými vlnami. Surfování je zde vhodné pro všechny úrovně, od začátečníků po pokročilé.

    Windsurfing na Lanzarote

    Lanzarote je také oblíbeným místem pro windsurfing. Costa Teguise a Playa de las Cucharas jsou známé svými stabilními větry a ideálními podmínkami pro tento sport. Místní školy windsurfingu nabízejí lekce a vybavení pro začátečníky i pokročilé.

    Lanzarote od A do Z

    Fascinující Lanzarote

    Lanzarote je fascinující destinací, která nabízí nekonečné možnosti pro zážitky a aktivity. Od nádherných pláží a sopečných krajinných útvarů po adrenalinové sporty a kulturní památky – tento ostrov má co nabídnout každému návštěvníkovi. Ať už hledáte dobrodružství, relaxaci nebo poznávání místní kultury, Lanzarote vás jistě okouzlí a zanechá nezapomenutelné vzpomínky.

    Naplánujte si svou dovolenou na Lanzarote podle tohoto průvodce a objevte vše, co tento jedinečný ostrov nabízí. Lanzarote je místem, kde můžete zažít nezapomenutelnou dovolenou plnou zážitků a objevování.

    Zájezdy na Lanzarote

    Stahuji data

    Autor