STUDENT AGENCY Dovolená

Nejkrásnější karibské destinace: Průvodce tropickým rájem

Karibik je region, kde tyrkysové vody, bílé písečné pláže a bujné deštné pralesy vytvářejí jedinečné pohádkové prostředí.

Každý karibský ostrov nabízí vlastní unikátní směs přírodních krás, kulturní rozmanitosti a fascinující historie. Vydejte se s námi na cestu po nejkrásnějších karibských destinacích a objevte skvosty tohoto tropického ráje.

V tomto článku

    Karibik

    Bahamy: Luxusní útočiště

    Bahamy, s více než 700 ostrovy, jsou synonymem pro luxusní plážové dovolené. Nassau, hlavní město, spojuje bohatou koloniální minulost s moderní atmosférou. Odpočinek najdete na pláži Cable Beach nebo při plavbě mezi útesy korálového útesu Andros. Na Bahamách můžete také prozkoumat legendární podvodní jeskyně na Exumě a pozorovat plavoucí prasata na ostrově Big Major Cay. Bahamy jsou domovem mnoha krásných pláží.

    Cable Beach (Nassau, New Providence) je známá pro jemný bílý písek a klidnou, tyrkysovou vodu. Tato pláž je oblíbená díky blízkosti luxusních hotelů a kasin.

    Pink Sands Beach (Harbour Island) je charakteristická svým růžovým pískem, který vzniká díky rozdrceným korálům a schránkám foraminifer.

    Gold Rock Beach (Grand Bahama) se nachází v národním parku Lucayan a je známá svým čistým pískem, který při odlivu vytváří krásné přírodní úkazy.

    Souostroví Exuma má mnoho nádherných pláží, včetně Tropic of Cancer Beach s průzračnou vodou a měkkým pískem.

    Paradise Beach (Paradise Island) je pláž, obklopená palmami a luxusními rezorty, je perfektním místem pro relaxaci.

    Treasure Cay Beach (Abaco) patří mezi nejlépe hodnocené pláže Karibiku, a to díky svému bílému písku a mělkým vodám vhodným pro rodiny s dětmi.

    Cabbage Beach (Paradise Island) je oblíbená pro svou živou atmosféru a možnosti vodních sportů.

    Pig Beach (Exuma) je známá díky možnosti plavat s místními divokými prasaty.

    Bahamy

    Jamajka: Rytmus reggae a přírodní zázraky

    Jamajka je známá svou energií reggae a nádhernou krajinou. V hlavním městě Kingston se ponoříte do světa Boba Marleyho. Na severním pobřeží, v městě Ocho Rios, objevíte vodopády Dunn's River Falls, které jsou ideální pro osvěžení.

    Pláže Negril a Montego Bay vás přivítají zlatavým pískem, zatímco místní rum a jerk koření vás provedou světem karibské kuchyně.

    Mezi nejkrásnější pláže Jamajky patří Seven Mile Beach (Negril), jedna z nejznámějších a nejdelších pláží na ostrově, s bílým pískem a klidnou vodou. Oblíbená mezi turisty i místními pro možnost potápění, plavání a výhled na západ slunce.

    Doctor's Cave Beach (Montego Bay) je proslulá svou křišťálově čistou vodou a jemným pískem. Je součástí mořského parku, takže je skvělá pro šnorchlování.

    Frenchman's Cove (Port Antonio) je malá, klidná pláž obklopená bujnou zelení a říčkou, která se vlévá do moře. Přírodní krása a intimní atmosféra dělají z této pláže skutečný klenot.

    Boston Bay Beach (Portland) je proslavená jako místo, kde se zrodil "jerk" styl vaření. Kromě pikantního jídla nabízí i skvělé podmínky pro surfování.

    Winnifred Beach (Port Antonio) je volně přístupná pláž s autentickou atmosférou a přátelskou komunitou místních prodejců, kde si můžete užít tradiční jamajskou kuchyni.

    Beach (St. Elizabeth) je klidná plážová oblast známá svými rybářskými vesnicemi a uvolněnou atmosférou. Kombinace písku a skalnatých výběžků zajišťuje zajímavé scenérie.

    Hellshire Beach (Portmore) je populární mezi místními díky živé atmosféře, možnostem ochutnat čerstvé mořské plody a poslechnout si místní hudbu.

    Jamajka

    Dominikánská republika: Pláže a koloniální historie

    Punta Cana je tropickým rájem se svými bílými plážemi a průzračnými vodami. Santo Domingo, hlavní město, je zase pokladnicí koloniální architektury zapsanou na seznamu UNESCO. Los Haitises přináší nezapomenutelný zážitek pro milovníky přírody, kteří se chtějí podívat na mangrovy, jeskyně a unikátní faunu.

    Mezi nejkrásnější pláže Dominikány patří Playa Bávaro, která se nachází se v Punta Cana, jednom z nejpopulárnějších turistických cílů v zemi. Playa Bávaro je známá svými bílými písečnými plážemi a jasně modrými vodami.

    Pláž Playa Rincón se nachází na severovýchodě ostrova poblíž města Samaná. Je to klidná a nedotčená pláž obklopená palmami a úchvatnými scenériemi.

    Playa Juanillo se nachází v Cap Cana, luxusní rezortové oblasti poblíž Punta Cana. Je to soukromá a luxusní pláž s jemným bílým pískem a klidnými vodami.

    Playa Dorada se nachází poblíž města Puerto Plata na severním pobřeží Dominikánské republiky. Tato pláž nabízí krásný výhled na hory a je obklopena resorty, restauracemi a golfovými hřišti.

    Playa Cosón je další krásná pláž v oblasti Samaná. Playa Cosón je ideální pro ty, kteří hledají klidnější a méně rušnou plážovou atmosféru.

    Pláž Playa Frontón se nachází poblíž vesnice Las Galeras na severovýchodě ostrova a je známá svými útesy a křišťálově čistými vodami.

    Playa Macao je pláž v oblasti Punta Cana, která je známá svými vlnami, které přitahují surfaře, a také nabízí možnosti pro odpočinek a relaxaci.

    Dominikánská republika, Cap Cana | dovolena.cz do STUDENT AGENCY

    Kuba: Historie, tance a karibská kuchyně

    Kuba je fascinující směs historie a kultury. Havana nabízí starobylé koloniální budovy a bouřlivý noční život. V Varaderu si užijete plážový odpočinek a ve městě Trinidad se ponoříte do atmosféry koloniální éry. Kuba je také rájem karibských tanců - salsa, rumba či son vás vtáhnou do rytmu hned na ulici.

    Mezi nejkrásnější pláže Kuby patří Varadero, která je nejznámější plážovou destinací na Kubě. Nachází se na severním pobřeží ostrova a je známá svými dlouhými písečnými plážemi, azurovými vodami a luxusními letovisky.

    Pláž Playa Paraíso (Cayo Largo) se nachází na malém ostrově Cayo Largo na jihu Kubánského ostrova. Je to klidná a nedotčená pláž s bílým pískem a průzračnými vodami, ideální pro odpočinek a potápění.

    Pláž Playa Ancón (Trinidad) se nachází poblíž historického města Trinidad na jihu Kubánského ostrova. Je známá svými bílými písečnými plážemi a teplými, klidnými vodami.

    Pláž Playa Pilar (Cayo Guillermo) se nachází na ostrově Cayo Guillermo poblíž severního pobřeží Kubánského ostrova. Je známá svými skalami, mangrovovými lesy a křišťálově čistými vodami.

    Pláž Playa Santa María (Havana) se nachází poblíž hlavního města Havany a nabízí krásný únik z městského prostředí. Je známá svými bílými písečnými plážemi a klidnými vodami.

    Pláž Playa Blanca (Cayo Coco) se nachází na ostrově Cayo Coco a je známá svými bílými písečnými plážemi a jemnými vodami. Je to ideální místo pro odpočinek a relaxaci.

    Kuba, pláže

    Aruba: Ráj potápění a větrných pláží

    Aruba, součást Nizozemských Antil, je oblíbená díky věčně slunečnému počasí a korálovým útesům. Eagle Beach je jednou z nejlepších pláží na světě, zatímco Arikok National Park přináší úžasné přírodní scenérie. Ostrov je také populární mezi milovníky potápění díky vrakům lodí a bohaté mořské fauně.

    Mezi nejkrásnější pláže na Arubě patří Eagle Beach, která se nachází na západním pobřeží Aruby a je známá svými rozlehlými písečnými plážemi a klidnými vodami. Je domovem proslulých divokých arašídů (divokého ptáka) a nabízí úžasný výhled na západ slunce.

    Palm Beach je jedna z nejpopulárnějších pláží na Arubě, která se nachází na severozápadním pobřeží ostrova. Je obklopena luxusními hotely a letovisky a nabízí širokou škálu vodních aktivit, včetně šnorchlování, potápění a vodních sportů.

    Baby Beach se nachází na jihovýchodním pobřeží Aruby poblíž vesnice San Nicolas. Je známá svými mělkými a klidnými vodami, které jsou ideální pro rodiny s malými dětmi nebo pro ty, kteří si chtějí užít relaxační den u moře.

    Pláž Arashi Beach se nachází na severozápadním pobřeží Aruby a je oblíbená mezi milovníky šnorchlování díky svým útesům a pestrobarevnému podmořskému životu. Je to také skvělé místo pro sledování západu slunce a odpočinek na pláži.

    Aruba

    Sv. Lucie: Vulkanické pláže a deštný prales

    Sv. Lucie zaujme svými dramatickými vrcholky Pitons, které se tyčí nad západním pobřežím. Anse Chastanet a Sugar Beach jsou známy svými tmavými, vulkanickými plážemi. V deštném pralese můžete objevovat vodopády, horké prameny a malebné výhledy.

    Mezi nejkrásnějších pláže na Sv. Lucii patří Sugar Beach (řetězec Anse des Pitons). Tato pláž se nachází mezi dvěma majestátními vrcholy známými jako Pitons na západním pobřeží ostrova. Je to písečná pláž obklopená palmami s křišťálově čistými vodami, které poskytují perfektní místo pro odpočinek a slunění.

    Reduit Beach se nachází na severním pobřeží ostrova poblíž města Rodney Bay. Je to nejdelší pláž na Sv. Lucii s bílým pískem a klidnými vodami, ideální pro plavání a různé vodní aktivity.

    Pláž Anse Chastanet Beach se nachází na jižním pobřeží ostrova a je obklopena bujnou zelení a útesy. Je to skvělé místo pro šnorchlování a potápění díky svému úžasnému podmořskému životu a barevným korálovým útesům.

    Sv. Lucie

    Kajmanské ostrovy: Luxus a korálové útesy

    Kajmanské ostrovy představují luxusní destinaci známou především díky Seven Mile Beach a potápěčským lokalitám, jako je Stingray City. George Town překypuje elegantními restauracemi a obchodními centry, zatímco přírodní rezervace Queen Elizabeth II Botanic Park vás ohromí endemickou faunou a flórou.

    Mezi nejkrásnějších pláže na Kajmanských ostrovech patří Seven Mile Beach, nacházející se na ostrově Grand Cayman, která je jednou z nejznámějších a nejkrásnějších pláží na Kajmanských ostrovech. Tento rozlehlý pás bílého písku je obklopen jasným karibským mořem a nabízí řadu aktivit, jako je potápění, šnorchlování a plavání.

    Pláž Rum Point, také na ostrově Grand Cayman, je oblíbená destinace pro odpočinek a relaxaci. Tato pláž je známá svými klidnými vodami a podmořským životem, což ji činí ideálním místem pro šnorchlování a pozorování mořských želv.

    Pláž Governor's Beach se nachází v blízkosti hlavního města Georgetown na Grand Caymanu. Tato pláž je známá svými písečnými plážemi, klidnými vodami a malebnými výhledy na karibské moře. Je to ideální místo pro pikniky a rodinné výlety.

    Kajmanské otrovy

    Každý z ostrovů v Karibiku nabízí unikátní zážitky a pestrou škálu aktivit – od potápění a šnorchlování až po objevování místních tanců a kuchyně. Karibské státy tak představují jedinečnou oblast, kde si můžete užít vše od luxusu po dobrodružství a zároveň se ponořit do kulturní směsice tropického ráje.

    Autor