STUDENT AGENCY Dovolená

TOP 10 míst, která navštívit v Thajsku

Zajímá vás, kam se podívat v Thajsku? Přečtěte si naše tipy na výlety. Poznejte TOP 10 míst, kam do Thajska na dovolenou za úchvatnými plážemi, fascinující kulturou a dechberoucí přírodou.

V tomto článku

    TOP 10 míst, která navštívit v Thajsku

    Bangkok, Chiang Mai, Ayutthaya

    Thajsko je zemí plnou kontrastů, kde můžete zažít rušná města, starobylé chrámy, nádherné pláže i exotickou přírodu. Vydejte se na cestu napříč touto fascinující destinací a poznejte TOP 10 míst, která v Thajsku navštívit. Ať už jste milovník kultury, přírody nebo dobrodružství, Thajsko vám nabídne zážitky, které naplní všechna vaše očekávání. Objevte naše tipy na výlet a zjistěte, kam se v Thajsku určitě podívat.

    1. Bangkok

    Bangkok je úžasné město plné kontrastů, které kombinuje tradiční kulturu s moderním velkoměstem. Pokud se ptáte, co v Thajsku navštívit, Bangkok by měl být vaší první zastávkou. Začněte návštěvou Velkého paláce, bývalého sídla thajských králů. V jeho komplexu se nachází také Wat Phra Kaew, Chrám smaragdového Buddhy, nejposvátnější místo v Thajsku. Ohromující je i Wat Arun, známý jako Chrám úsvitu. Jeho ikonická věž (prang) je zdobená tisíci kousky barevných mozaik.

    Nenechte si ujít Wat Pho, Chrám ležícího Buddhy, kde se můžete pokochat obrovskou sochou Buddhy v ležící poloze. Je také známý jako kolébka thajské tradiční masáže, kterou si zde můžete dopřát. Pro moderní nákupy zamiřte do některého z mnoha obchodních center, jako je Siam Paragon nebo MBK Center. Na druhou stranu si tradiční thajské zboží a street food užijete na trhu Chatuchak, který nabízí více než 15 000 stánků se suvenýry, oblečením a jídlem.

    Pohled na město z výšky si můžete dopřát na vyhlídkové plošině King Power Mahanakhon nebo na Baiyoke Sky Tower, kde najdete restauraci a otočnou vyhlídku. Plavba po řece Chao Phraya vás vezme kolem plovoucích trhů a ikonických památek. Pro trochu klidu a přírody navštivte Lumphini Park, kde si můžete půjčit loďku nebo relaxovat na trávníku. Večer se vydejte na Khao San Road, která je plná barů, restaurací a stánků s jídlem, a vychutnejte si rušný noční život Bangkoku. Bangkok nabízí nepřeberné množství zážitků, které uspokojí milovníky kultury, nakupování, jídla i dobrodružství.

    Chiang Mai v Thajsku

    2. Chiang Mai

    Chiang Mai, hlavní město severního Thajska, je známo svou bohatou historií a jedinečnou kulturou. Pokud hledáte tipy na výlet v Thajsku s kombinací přírody a historie, toto místo vám má mnoho co nabídnout.

    Wat Phra Singh je jedním z nejdůležitějších chrámů ve městě, známý pro svou nádhernou architekturu a vyřezávané detaily. Wat Chedi Luang vás okouzlí svou masivní, i když částečně poničenou stúpou, která kdysi uchovávala Smaragdového Buddhu. V chrámu Wat Phra That Doi Suthep, postaveném na kopci Doi Suthep, vás kromě posvátné stúpy čeká také krásný výhled na celé město.

    Chiang Mai je také rájem pro milovníky přírody. Elephant Nature Park nabízí bezpečný domov pro slony zachráněné z turistického průmyslu. Návštěvníci zde mohou interagovat se slony eticky a přispět na jejich péči. Pokud vás láká objevování tradičních zvyků, podívejte se na Nedělní noční trh nebo Noční bazar, kde můžete nakoupit ručně vyráběné šperky, textil a suvenýry a ochutnat místní jídla. Pro autentické zážitky se zapište na kurz vaření, kde se naučíte připravovat thajské pokrmy s využitím čerstvých bylinek a koření.

    Doi Inthanon National Park, který se nachází jižně od města, je domovem nejvyšší hory Thajska. Kromě výletů po horských stezkách zde můžete navštívit krásné vodopády a královské pagody. Navštivte také místní vesnice, jako je Baan Tong Luang, kde můžete poznat různé etnické skupiny a jejich tradiční životní styl. Mnoho z těchto vesnic se specializuje na výrobu místních řemesel, včetně tkaní a kovářství.

    Chiang Mai je také známé jako centrum meditace a wellness. V okolí města najdete několik chrámů, které nabízejí meditační ústraní, nebo se vydejte do jednoho z místních lázeňských resortů pro tradiční thajskou masáž.

    Ayutthaya v Thajsku

    3. Ayutthaya

    Ayutthaya je starobylé město, které sloužilo jako hlavní město siamského království od roku 1350 až do konce 18. století. Během svého zlatého věku bylo jedním z nejbohatších a nejvlivnějších měst na světě. Dnes je součástí světového dědictví UNESCO a nabízí fascinující pohled na thajskou historii a kulturu. Pokud hledáte tipy na výlet za kulturou, Ayutthaya by neměla chybět ve vašem seznamu.

    Začněte svou návštěvu u Wat Mahathat, jednoho z nejdůležitějších chrámů ve starověké Ayutthaye. Je známý hlavně pro slavnou sochu Buddhy, jejíž hlava je obklopena kořeny stromu, což vytváří mystický a nádherný obraz.

    Dále navštivte Wat Phra Si Sanphet, největší chrám v Ayutthaye, který sloužil jako královská kaple a uchovával ostatky několika králů. Tři velké stúpy (chedí) dominují ruinám chrámu a představují jeden z nejikoničtějších pohledů v této oblasti. Wat Ratchaburana byl postaven na počest dvou bratrů, kteří zemřeli při boji o trůn. Jeho prang je stále ve skvělém stavu a nabízí skvělý výhled na celé město. Uvnitř chrámu můžete obdivovat staré nástěnné malby.

    Wat Chaiwatthanaram, nacházející se u řeky, byl inspirován chrámem Angkor Wat v Kambodži a je jedním z nejfotogeničtějších míst v Ayutthaye, zejména při západu slunce. Chrám je obklopen řadou chedí a má centrální prang. Pro další vhled do siamské historie navštivte Chao Sam Phraya Museum, kde jsou vystaveny zlaté předměty a starověké artefakty nalezené v hrobkách králů a uctívačů.

    Pokud chcete zažít tradiční atmosféru, podnikněte projížďku na lodi kolem ostrova a prohlédněte si starobylé chrámy z vodní hladiny. Poté zamiřte na místní plovoucí trhy nebo ochutnejte známé místní jídlo Boat Noodles. V Ayutthaye se snoubí historie, kultura a krása, což z ní činí ideální místo kam se v Thajsku určitě podívat.

    Phuket, Koh Samui, Krabi

    4. Phuket

    Phuket je jedním z nejoblíbenějších thajských ostrovů a nabízí rozmanité možnosti kam v Thajsku k moři. Nejznámější pláží je Patong, která je epicentrem nočního života s řadou barů, klubů a restaurací. I přes svou popularitu poskytuje zábavu pro každého - od vodních sportů po lenošení na písku.

    Pokud toužíte po klidnějším prostředí, vydejte se na Karon Beach nebo Kata Beach, kde najdete místa pro relaxaci i surfování. Kata Noi je menší a klidnější pláž ideální pro páry nebo rodiny s dětmi, které hledají pohodové koupání a krásný západ slunce. Surin Beach nabízí luxusní resorty a kvalitní restaurace, zatímco Nai Harn Beach láká na měkčí písek a azurovou vodu. Bangtao Beach je vhodná pro vodní sporty, jako je paddleboarding a šnorchlování.

    Phuket je také vstupní branou pro výlet na ostrovy Phi Phi nebo do národního parku Similan Islands. Obě oblasti poskytují nádherné podmínky pro potápění, šnorchlování a objevování podmořského světa. Prozkoumejte také Big Buddha, kde si užijete krásný výhled na celý ostrov, nebo chrám Wat Chalong s jeho klidnou atmosférou a bohatou architekturou.

    Koh Samui v Thajsku

    5. Koh Samui

    Koh Samui je druhý největší thajský ostrov a jedno z nejlepších míst kam do Thajska na dovolenou. Tento tropický ráj má nádherné pláže, bohatou kulturu a spoustu přírodních krás, díky kterým je skvělou volbou pro každého.

    Chaweng Beach je největší a nejživější pláží na ostrově, známá svou bílou písečnou pláží a tyrkysovou vodou. Je plná restaurací, barů, obchodů a nočního života. Pro klidnější atmosféru zamiřte na Lamai Beach, která je také ideální pro vodní sporty. Méně přeplněnou pláž najdete u Maenam Beach, kde jsou krásné výhledy na okolní ostrovy a příležitost pro jízdu na kajaku nebo šnorchlování.

    Ang Thong National Marine Park je skupina 42 ostrovů s nádhernými plážemi, korálovými útesy a lagunami. Vydejte se na jednodenní výlet lodí a prozkoumejte podmořský svět, vyzkoušejte kajak nebo trek na vyhlídku, odkud uvidíte celý park.

    Big Buddha Temple (Wat Phra Yai) je jednou z nejznámějších atrakcí na Koh Samui, s velkou sochou Buddhy, která dominuje krajině a nabízí krásný výhled na ostrov a okolní moře. Nedaleko se nachází Wat Plai Laem, unikátní chrám s několika barevnými sochami v čínském stylu.

    Pokud máte rádi přírodu, navštivte Na Muang Waterfalls, dva vodopády uprostřed džungle, kde se můžete osvěžit ve studených bazénech. Secret Buddha Garden je skrytá zahrada plná soch, která vás přenese do jiného světa.

    V Samui Elephant Sanctuary se můžete setkat se zachráněnými slony v bezpečném a etickém prostředí. Zdejší sloni jsou chráněni před prací v turistickém průmyslu a návštěvníci se s nimi mohou setkat, aniž by byla narušena jejich svoboda.

    Milovníci dobrodružství si mohou vyzkoušet ziplining, potápění nebo kitesurfing. Koh Samui je také místem, kam do Thajska s dětmi, díky atrakcím jako Samui Aquarium nebo Coco Splash Adventure & Waterpark. V noci se můžete projít po plážích a vychutnat si večeři v některé z místních restaurací. Nenechte si ujít tradiční thajský street food na Fisherman's Village Night Market nebo v centru Chaweng Beach.

    Krabi v Thajsku

    6. Krabi

    Krabi je destinací, kam do Thajska za krásnými plážemi, dobrodružstvím a přírodními divy. Ao Nang je jednou z nejlepších pláží s živou atmosférou, vodními sporty a ubytováním pro každého. Odtud se můžete vydat na Railay Beach, která je proslulá svými vápencovými útesy, ideálními pro horolezce. Přístup na Railay Beach je možný pouze lodí, což jí dodává pocit izolovanosti a klidu.

    Phra Nang Beach je další perla této oblasti, obklopená skalními formacemi a jeskyní Princess Cave. Na Tonsai Beach se setkávají surfaři a lezci z celého světa, aby si užili zdejší vlny a útesy.

    Pokud chcete objevit více ostrovů, vydejte se na slavný Koh Phi Phi, kde se natáčel film Pláž. Zároveň je to skvělé místo na potápění a šnorchlování díky bohatému podmořskému životu. Dalším místem kam v Thajsku k moři je Koh Lanta, ostrov známý pro svůj uvolněný životní styl, tradiční vesnice a nádherné západy slunce.

    Milovníci dobrodružství by měli navštívit Tiger Cave Temple (Wat Tham Sua) na vrcholu kopce, kde vás čeká dechberoucí výhled po překonání více než 1200 schodů. Za návštěvu stojí také Khao Ngon Nak s vyhlídkou na tropické lesy a moře. Vydejte se také na výlet k vodopádům Huay Toh v národním parku Khao Phanom Bencha nebo objevujte Emerald Pool a Hot Springs v národním parku Klong Thom, kde můžete relaxovat v teplých přírodních pramenech uprostřed džungle.

    Rodinná dovolené v Thajsku

    Pattaya, Chiang Rai, Khao Sok, Hua Hin

    7. Pattaya

    Pattaya je nejen známým letoviskem s nočním životem, ale také místem kam v Thajsku za zajímavými památkami. Svatyně pravdy je nádherný dřevěný chrám, který kombinuje tradiční buddhistické a hinduistické motivy. V Nong Nooch Tropical Garden objevujte exotické květiny a sochy nebo se vydejte na pláž Jomtien s klidnější atmosférou.

    8. Chiang Rai

    Pro ty, kdo hledají kulturní zážitky, je Chiang Rai ideálním cílem. Bílý chrám (Wat Rong Khun) je netradiční svým moderním designem, zatímco Modrý chrám (Wat Rong Suea Ten) zaujme nádhernými modrými barvami. Zlatý trojúhelník je místem, kde se setkávají hranice Thajska, Laosu a Myanmaru.

    9. Khao Sok National Park

    Jedno z nejlepších míst kam se vydat v Thajsku za přírodní krásou je Khao Sok National Park. Jezero Cheow Lan obklopují vysoké vápencové útesy a džungle nabízí možnost vidět exotická zvířata jako slony a gibony. Vydejte se na kajak nebo pěší výlet a užijte si místní vodopády.

    10. Hua Hin

    Hua Hin je příjemné letovisko, kam do Thajska na dovolenou, pokud hledáte klidné místo s rodinnou atmosférou. Navštivte Vineyard Valley nebo se projděte po Cicada Market, kde se prodávají místní umělecké předměty a jídlo. Vana Nava Water Jungle nabízí zábavu pro děti, zatímco dospělí si mohou užít rodinné pláže.

    Thajsko je rozmanitou zemí, která nabízí vše od rušných měst po klidné pláže a hluboké džungle. Na své si tu přijdou milovníci kultury, dobrodružství i relaxace. Ať už se rozhodnete jet v Thajsku kamkoli, určitě vás nezklame.

    Do Thajska na pláž

    Stahuji data

    Autor